Frans van Besien mag zich een jaar lang de schrijfwijze noemen van Oosterzele

Frans van Besien mag zich de strafste taalknobbel van Oosterzele noemen na zijn overwinning in het dictee ‘De Schrijfwijzen’ in de bibliotheek van Oosterzele. Als kers op de taart mag hij op 21 oktober de Oosterzeelse  kleuren gaan verdedigen tijdens de grote finale van ‘De Schrijfwijzen’ in de legendarische Marconi-studio van de VRT in Brussel.

Creatief Schrijven vzw, VRT en de Vlaamse bibliotheken dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wel een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en het langste woord. De winnaar gint aan de haal met een exclusief cadeau!

In de bib van Oosterzele streden 14 deelnemers voor de gouden pen.Onder leiding van Leon D’Hoossche en bij gestaan door de jury Magda. Anneleen en Nicky. De voorlezer van dienst was Ireen Beke.

De derde plaats  was voor Eric Van De Vijver, tweede plaats ging naar  Sara Muls en de eerste plaats was voor Frans Van Besien die ieder jaar in een andere bibliotheek kiest om mee te spelen. Na schrijfwijze kon men met een glaasje na babbelen over het dieet en het langste woord.