Vanaf morgen controleactie op afleiding achter het stuur in politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem

Op de site van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem kondigt men aan dat er vanaf morgen een controleactie gepland is op afleiding achter het stuur.

Afleiding achter het stuur is een van de 5 voornaamste oorzaken van dodelijke verkeersongevallen (naast rijden onder invloed, snelheid, gordeldracht en slaperigheid). Wie wordt betrapt, riskeert een onmiddellijke inning van 174 euro plus administratiekosten. Bij dagvaarding voor de politierechtbank kan de rechter boetes opleggen van 240 tot 4000 euro, ook een verval van het recht tot sturen behoort tot de mogelijkheden. Overtreders die minder dan twee jaar een rijbewijs B hebben en vast verblijven in België, moeten minstens het theorie- of praktijk examen opnieuw afleggen alvorens ze opnieuw mogen rijden. Bij herhaling gelden nog strengere straffen.

Lees meer over afleiding achter het stuur via deze link https://www.veiligverkeer.be/veilig-rijden/afleiding