Wie rijdt ‘De scheve schaats’ bij ’t Rad Elene?

Toneelkring ’t Rad Elene komt binnenkort weer op de planken. Voor de jaarlijkse herfstproductie viel de keuze ditmaal op ‘De Scheve Schaats’, een hilarische situatiekomedie pur sang die garant staat voor een avondje lachen en plezier. Het hele verhaal speelt zich af tijdens een ouderwetse winter. Door de vriestemperaturen zijn De Gavers dichtgevroren en Marcel spreekt met zijn vriend Theo af om er te gaan schaatsen. Dat voornemen valt echter in het (ijskoude) water wegens een onvoorziene zakelijke verplichting voor Theo en daarom stelt diens vrouw Regine, vroeger een gevierde kunstschaatster, voor om met Marcel mee te gaan schaatsen. Wanneer onderweg het oude autootje van Marcel door de gladheid van de baan geraakt, gaan ze echter al vlug ‘scheef schaatsen’. Hopen maar dat Theo dit niet te weten komt maar dat doet Colette, de beste vriendin van Regine, wel. Gaat die haar mond kunnen houden? Of heeft die zelf ook iets te verbergen? Als dan ook nog de Nederlandse lat-relatie van Colette opduikt, is de situatie helemaal niet meer te overzien en beweegt iedereen zich, zonder het goed en wel te beseffen, op glad ijs… Voor het publiek is het smullen van heerlijke woordspelingen en versprekingen en van alle bochten die ‘scheef geschaatst’ worden.

De regie is in handen van Ingrid Roets en de acteurs zijn Didier Coppens, Andy De Pauw, An Hellemans, Kim Gettemans en Christiaan Demets. De opvoeringen gaan door in zaal Sint-Cecilia aan het Romeins Plein in Velzeke. Er zijn vier galavoorstellingen voorzien op vrijdag 3 (uitverkocht), zaterdag 4 en vrijdag 10 november (telkens om 20 uur) en op zondag 5 november om 18 uur. Daarnaast zijn er ook nog vier gewone voorstellingen op zaterdag 11, vrijdag 17 en zaterdag 18 november (telkens om 20 uur) en op zondag 12 november om 18 uur. Toegangskaarten kosten 18 euro voor de galavoorstellingen en 9 euro (7 euro voor kinderen -12 jaar) voor de gewone voorstellingen. Plaatsen reserveren kan bij alle leden van de toneelkring, door middel van een e-mail naar radreservaties@gmail.com of telefonisch via 0497 61 64 83 (na 19u30).