Seizoencafé Landskouter blijft springlevend

Beleef vrolijke momenten op Halloweentocht, kerstdrink, brunchwandeling en dorpsfeest

Het enthousiasme en de knaldrang bij ‘Seizoencafé Landskouter’ is nog lang niet verdwenen. De goesting is groot. Seizoencafé heeft haar programma bekend gemaakt voor het seizoen 2023 – 2024. Op de affiche prijken de Halloweentocht, kerstdrink, brunchwandeling en dorpsfeest. Seizoencafé blijft één event per seizoen organiseren.
Het eerste evenement komt eraan. Op 31 oktober 2023 start het nieuw seizoen met een Halloweentocht. De Landskouternaars pakken uit met versieringen, leggen snoep, de kids kunnen vrij rondwandelen in ‘t dorp. Het wordt dit jaar een ‘specialleke’ met Don Fabulist, wegens mega – goed wordt hij opnieuw gecontacteerd. In 2019 gooide hij hoge ogen, wist straf te verrassen tijdens de ‘middeleeuwse’ wandeling bij volle maan. De innemende verteller Don Fabulist leidt je langs een aantal plaatsen in ‘t dorp. Start en aankomst in ‘t IJzeren Hekken.
Op zaterdagavond 16 december dompelt het Seizoencafé je onder in de kerstsfeer. In de late namiddag worden de lampjes van de kerstboom in de pastorietuin aangestoken. Kom op de kerstdrink genieten van de gezellige kerstsfeer. Noteer alvast de brunch in ‘t IJzeren Hekken en de dorpswandeling op zondag 17 maart 2024. Wie het eenmaal meemaakte, wil het niet meer missen, het oergezellig en succesvol dorpsfeest in de Bakkerstraat. Uitzonderlijk wordt het dorpsfeest georganiseerd op zaterdag 17 augustus 2024. De volgende jaren zal het dorpsfeest steevast op de laatste zaterdag van juni doorgaan. Ideeën en suggesties voor extra activiteiten voor een warm Landskouter zijn ten alle tijde welkom via info@seizoenscafé.be.
Het eerste seizoencafé ging op 30 juni 2016 van start in het Gemeenschapscentrum IJzeren Hekken. De ‘eersteling’ werd een mooi succes. Het kersvers comité maakte er een happening van. Alle drempels vielen meteen weg. Het gevoel één grote familie te zijn. Tot grote tevredenheid haakten tal van Landskouternaars hun karretje aan. En zie zeven jaar later blijft het Seizoencafé Landskouter springlevend. Het Seizoencafé is een lovenswaardig initiatief en een ideale gelegenheid om de bewoners van Landskouter bij elkaar te brengen. Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan en creëert een nieuwe vorm van solidariteit tussen mensen die elkaar dankzij het seizoencafé beter leren kennen. De ruime respons doet het bestuur deugd. Het project bulkt van de goede bedoelingen. De deuren van het GC IJzeren Hekken zwaaien gewoonweg wagenwijd open voor alle inwoners van Landskouter. Men wil duidelijk het sociaal weefsel steviger maken. Sociaal contact bevordert warme vriendschap.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)