Zottegem: pop-up speelpleintje naar nieuwe, definitieve plek

Nadat kinderen er gedurende drie maanden (sinds begin juli) hun hartje konden ophalen, werd gisteren maandag – een week later dan de aangekondigde ‘sluitingsdatum’ van 30 september – het pop-up speelpleintje op de Zottegemse Markt weer gedemonteerd en zijn de speeltuigen getransporteerd naar de site Bevegemse Vijvers waar ze een nieuwe en definitieve stek krijgen op het speelpleintje aan de cafetaria.

De toestellen worden er aangeschakeld aan de nieuwe centrale constructie die de vroegere speeltoren (daterend van 2001) vervangt waaraan al verschillende herstellingen waren uitgevoerd maar die onlangs helemaal niet meer veilig voor gebruik bevonden werd. Overigens ook de schommel op het speelplein werd eerder al afgekeurd en verwijderd wegens houtrot. Het leveren en plaatsen van die nieuwe (modulaire) speeltoren werd tegen de kostprijs van 27.882 euro toegewezen aan de firma Dadiplay uit Zulte, waarmee ook samengewerkt is voor het pop-up speelpleintje op de Markt. Hieraan hing een prijskaartje van 18.853 euro. Volgend jaar – althans volgens een eerdere mededeling vanuit het stadsbestuur – zou er opnieuw een speelpleintje op de Markt ingericht worden.