Extreem geval van verkeersagressie in Melle/Oosterzele: stuk uit oor slachtoffer gebeten

Zondagavond was er een extreem geval van verkeersagressie in Oosterzele. Een 51-jarige man beet een stuk uit het oor van een 67-jarige man.

Een 44-jarige man uit Oosterzele reed zondagavond op de Brusselsesteenweg in Melle toen hij merkte dat de bestuurder van het voertuig achter zich hem aanspoorde om sneller te rijden door constant de grootlichten aan te steken. Ter hoogte van het kruispunt van de Brusselsesteenweg met het Gemeenteplein in Melle kwamen beide voertuigen tot stilstand voor het rode verkeerslicht. De 44-jarige man stapte uit om verhaal te halen bij de bestuurder van het achterliggende voertuig. Deze bestuurder stapte ook uit en stelde zich onmiddellijk zeer agressief op. De 44-jarige man kreeg onmiddellijk 2 vuistslagen in het aangezicht, waarbij zijn bril op de grond belandde. Er ontstond een licht handgemeen waarna beide partijen terug in hun voertuig stappen.

De 44-jarige man besliste om naar zijn vader te rijden in Oosterzele. Hij stelde onderweg vast dat verdachte hem terug volgde, kort achter hem bleef rijden en hierbij steeds met de grootlichten wenkte. Aangekomen aan het Sint-Anthoniusplein in Oosterzele (omstreeks 22u15) werd de 44-jarige man opgewacht door zijn 67-jarige vader. De verdachte, die het slachtoffer tot daar gevolgd had, stopte daar ook. De vader probeerde te verhinderen dat de verdachte zijn voertuig kon verlaten, doch de verdachte slaagde daar toch in. Er ontstond een handgemeen met de vader, waarbij de verdachte op een gegeven moment een stuk uit het oor van de vader bijt. De 67-jarige man werd hierbij ernstig gewond.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte stapte terug in zijn voertuig en verliet de plaats. Hij kon echter kort nadien gevat worden door een politieploeg. Hij werd gearresteerd. Hij legde een positieve alcoholtest af en in opdracht van het parket werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. De verdachte, een 51-jarige man uit Wetteren, werd dinsdag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.