Zegekoning Oost-Vlaanderen tekent bij Lotto Dstny Development

Geraardsbergen. Steffen De Schuyteneer gaat als belofte naar Lotto Dstny Development. De wielerploeg ziet hem graag komen, want de noeste pedaalridder is zegekoning van Oost-Vlaanderen.

Steffen De Schuyteneer is aan een straf seizoen bezig. Hij schreef al verschillende overwinningen op zijn palmares. Het orgelpunt vormt zeker de winst in Gent-Wevelgem. Maar ook de eindzege in de Sint-Martinusprijs in Kontich en de ritwinst in de GP Guido Reybrouck verraste vriend en vijand. In Wulpen won hij onlangs een individuele tijdrit en in de wegrit in Koksijde knalde hij ook al als eerste over de eindmeet.

Op het WK eindigde hij zevende. Een pollenallergie hinderde hem in mei en juni om voluit te gaan. Voor het EK in Drenthe werd hij niet geselecteerd. Bondscoach Carlo Bomans koos immers voor klimmers.

Als zegekoning van Oost-Vlaanderen liet Steffen De Schuyteneer duidelijk zien dat hij wat in zijn mars heeft. Dat ontging Lotto Dstny Development niet. De wielerploeg bood de jonge pedaalheld prompt een contract aan. We horen nog van hem.

Beeld: Steffen De Schuyteneer in Paris Roubaix Junior (foto: Sophie Richez)

Julien Borremans