Waarom niet eens een fikse wandeling in de herfst?

35 ste Pannenkoekentocht in Balegem

Waarom niet eens een fikse wandeling in de herfst? Zin? Ja. Trek dan op zondag 5 november de wandelschoenen aan en neem deel aan de vermaarde Pannenkoekentocht in Balegem. De 35 ste editie. Een heuse aanrader. Op 5 november is De Kring, Gootje 61 in Balegem de ideale uitvalsbasis voor een wandeling van 4, 6, 10, 14, 18 of 21 km. Aan u de keuze. De wandeltocht in Balegem en de regio is de ideale combinatie tussen natuur en historie. Heerlijk stappen in de herfst.  Organisator WSV Land van Rhode vzw wenst u een heerlijke wandeling. Je kan starten vanaf 8 u tot 15 u. Balegem staat bekend voor zijn molens, steengroeve, stokerij Van Damme, het tweejaarlijkse Bruisend Balegem, maar wordt nog te vaak te onderschat als wandelbestemming. En daar wil de Oosterzeelse wandelclub  wat aan doen met een nieuwe wandeling. Veel schakeringen in het geloverte, indrukwekkende stiltes, de kabbelende Molenbeek, en een lekkere verse pannenkoek om de tocht af te sluiten. ‘t Leven is mooi.
Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van deze streek in de Vlaamse Ardennen, absoluut het verkennen waard. Ontdek de rust en de stilte, de mooie plekjes, dorpjes,..In de regio Balegem, met zijn typisch glooiend karakter, vinden wandelaars oneindige mogelijkheden langs stille en trage wegen. Achter elke hoek valt er eigenlijk iets te ontdekken. Het religieus erfgoed, archeologisch- en landelijk erfgoed getuigen van een regio waarin al eeuwen wordt geleefd met de natuur. In de school Klavertje Vier in Oombergen  kan je tijdens de tocht even op adem komen. De Oosterzeelse wandelclub is inmiddels al aan zijn 35 ste editie van de Pannenkoekentocht. WSV Land van Rhode vzw wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardig initiatief. Studies wijzen inderdaad op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van het wandelen. Wandelen heeft een gunstige werking. Het is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft een boost aan het zelfrespect. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Een te weinig gebruikt geneesmiddel: het wandelen. Iedereen vindt op zondag 5 november wel een tocht die het best bij hem of haar past. Je kan nagenieten met een geurende koffie, frisdranken, verzorgde (streek)bieren en vers gebakken pannenkoeken, heerlijk toch!
Wandel mee
Nooit meegewandeld? Probeer dan eens de 4 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met uw partner, gezin, vrienden, club of nieuwe mensen te ontmoeten. Dringend nood aan minder stress? Wandel op zondag 5 november gewoon mee. Je ontdekt veel groen en rust. Er worden zes wandelingen (4, 6, 10, 14, 18 en 21 km) uitgestippeld. Je hoeft alleen maar de pijlen te volgen. De Pannenkoekentocht in vier verleidelijke werkwoorden: bewonder, ontdek, geniet, beleef. Graag deelnemen? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)