Merelbeke deelt retroflecterende stickers uit op nieuwe turborotonde: “Om fietsers en voetgangers te bedanken voor hun begrip”

De inwoners van Merelbeke en omliggende gemeenten hebben er lang naar uitgekeken en vrijdag was het eindelijk zover: de turborotonde is klaar en de hinder is voorbij. Om fietsers en voetgangers te bedanken voor het begrip, deelde lokaal bestuur Merelbeke tijdens de ochtendspits retroflecterende stickers uit.

Op maandag ochtend tijden de spits stonden een delegatie van het lokaal bestuur van Merelbeke stikkers uit te delen aan de voorbij redende fietsers, ook luisteren ze naar hun bevindingen van het vernieuwd rondpunt.

“Tijdens de werken hebben fietsers en voetgangers een omleiding moeten volgen. Via deze actie willen wij hen bedanken voor die extra inspanningen én extra kilometers”, aldus schepen van Mobiliteit Luc Van Huffel. “Bovendien zorgen de nieuwe afgescheiden fietspaden voor een betere bescherming en zichtbaarheid van fietsers en voetgangers. Met deze retroflecterende sticker zetten we dat extra in de verf en vallen ze nog beter op in het verkeer.”

De nieuwe turborotonde is een grote stap vooruit richting minder files en meer verkeersveiligheid in Merelbeke. Ook het wegdek van de Hundelgemsesteenweg werd aangepakt. Schepen van Openbare werken Pascal Rousseaux blikt tevreden terug. “Dankzij een zorgvuldige en gefaseerde aanpak alsook een duidelijke signalisatie hebben de automobilisten relatief weinig hinder ondervonden. Ook de samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer verliep vlot. Die communicatie hebben we kunnen doortrekken naar onze bewoners en handelaars. Ook voor hen voorzien we nog een gepast bedankingsmoment.”