Groen-gemeenteraadslid Jordy De Dobbeleer pleit ook vóór een snelle ophaling van sluikstort en de zakken van de zwervuiljagers

Op de gemeenteraad van Ninove ll. ging het tijdens de eerste interpellatie over het zwerfvuil in onze stad. Met de ophaling van het sluikstort maar ook van de zakken zwerfvuil verzameld door de vele vrijwilligers, verenigingen en scholen gaat het de laatste tijd grondig mis. De voorziene voertuigen van de bevoegde stadsdienst, Ninove nette stad, staan meer stil door mankementen, dan dat ze rondrijden om de stedelijke vuilnisbakken te legen en om sluikstort of zwerfvuilzakken op te halen.

©Sophie Richez – Gemeenteraadslid Jordy De Dobbeleer

Groen-gemeenteraadslid Jordy De Dobbeleer pleitte gisteren ook vóór een snelle ophaling van sluikstort en de zakken van de zwervuiljagers. “Vuil trekt vuil aan. Het is ook een appreciatie voor de vrijwilligers dat de stad hun geleverde werk snel ophaalt.

De motie van N-VA was echter zeer strikt en op dit ogenblik eigenlijk niet realistisch, met de huidige toestand van het wagenpark. Er werd geëist dat binnen de twee werkdagen alles wordt opgeruimd. Als iemand van de bevoegde stadsdiensten ziek is, begaan ze al een fout. Dat kan ook niet de bedoeling zijn. De werknemers hebben ook andere taken, zoals het legen van de vuilnisbakken. We hadden liever een inspanningsverbintenis gezien dan zo’n strikte motie.”