Zonnepanelen op stadsgebouwen, beter laat dan nooit

De gemeenteraad van ll. zette het licht op groen voor een samenwerkingsovereenkomst met energiecoöperatieve Denderstroom voor het plaatsen van zonnepanelen op diverse stadsgebouwen waaronder ook enkele schoolgebouwen. Schepen van Klimaat & Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen) was bijzonder tevreden met het dossier dat volgens hem op alle vlakken voordelig is voor de stad.

Stad Ninove stelt immers enkel de daken van de betrokken stadsgebouwen ter beschikking en moet zelf niet investeren. Ook de plaatsing en het onderhoud van de installaties gebeurt door Denderstroom.

©Sophie Richez – Wouter Vande Winkel, Schepen van openbare werken en mobiliteit, leefmilieu en klimaat, energie en nutsvoorzieningen

“Bovendien nemen we gedurende 20 jaar stroom af aan een gegarandeerd en uiterst voordelige tarief van 15 cent per kWh,” vertelt Vande Winkel, “zeker gezien de veranderlijke energieprijzen doen we daarmee een uitstekende zaak.”

De plaatsing van de panelen past uiteraard in de klimaatambities van de stad. De inwoners van Ninove kunnen bovendien zelf mee investeren in het project. Gemeenteraadslid Jordy De Dobbeleer (Samen) drong dan ook aan op een goede communicatie: “Het is een heel duurzame maar ook zekere investering dus hopelijk tekenen veel Ninovieters in op het project.

De gebouwen die voorzien worden van zonnepanelen:
– Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
– Liberale Kring
– Stadhuis site Centrumlaan en site Bevrijdingslaan
– Sporthal
– SBS De Hazelaar
– SBS De Flapuit
– SBS Windekind
– CC De Plomblom.