Dubbele moord in Haaltert, parket benadrukt: “Alarmerende signalen wél ernstig genomen”

In het onderzoek naar de dubbele moord in Haaltert afgelopen weekend, zie link, benadrukt het parket van Oost-Vlaanderen dat de alarmerende signalen wel ernstig werden genomen.

“In sommige berichtgeving wordt geïnsinueerd dat het parket de alarmerende signalen, gegeven door politie, niet ernstig zou genomen hebben”, aldus het parket. “De analyse van de verschillenden contacten tussen politie en parket en de gereconstrueerde tijdslijn bewijzen het tegendeel. Politie heeft het parket gecontacteerd omwille van de verontrustende informatie die zij hadden verkregen. Het parket heeft op basis van deze info beslist om de man actief te laten opsporen, te laten arresteren en vervolgens te verhoren. De finale beslissing om onder meer een contactverbod op te leggen en vrij te laten, werd genomen in overleg met de politie en na een grondige analyse van de processen-verbaal die werden overgemaakt aan het parket. Op basis van de gemaakte analyse waren er op dat ogenblik geen indicaties dat de verdachte zou overgaan tot het plegen van dergelijke vreselijke feiten. Het was de eerste aangifte die de vrouw had ingediend. Dat er al sprake zou zijn van eerdere aangiftes, volgens sommige berichtgeving, klopt niet. Ook lezen we verkeerdelijk in sommige media dat verdachte al veroordeeld werd voor geweldsdelicten. Dit klopt eveneens niet.”