Wafelentocht, heerlijk stappen in Oosterzele

Herfsttopper voor natuurliefhebbers

De Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw organiseert op zaterdag 2 december zijn vermaarde Wafelentocht. Zin om eens te wandelen? Trek dan op zaterdag 2 december naar Oosterzele. Kilometers wandelen op een ontspannen manier. Het kan tijdens de Wafelentocht. In de herfst hangt er een zalige rust over het ‘Land van Rode’. Er zijn plekken waar je de stilte kunt horen. Met de ‘Wafelentocht’, met startplaats in Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42, Oosterzele, kun je in alle rust op pad. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. Gelijk welke afstand, kies uit 4, 8, 10, 14, 16, 20 of 23 km, het blijft altijd tof.
De ‘Wafelentocht’ is een echte herfsttopper voor de natuurliefhebbers en cultuurfans. Traditiegetrouw sluit de Oosterzeelse wandelclub ‘WSV Land van Rhode vzw’ begin december zijn eigen wandelseizoen af. We zijn er van overtuigd dat de wandelliefhebbers gretig uitkijken naar de ontdekkingstocht doorheen natuurplekken van de fusiegemeente Oosterzele. Ontdek onder andere de Visschersvelorede, Maudeweg, Geboortebos, Heistraat, Gemeeneveldlos, Hoek ter Hulst, Halsbrekerlos, Hoek ter Hulst, Hogeveld. In de rustpost ‘Heemkring Moortsele’ kan je even verpozen. De perfecte bewegwijzering van Marc en zijn medewerkers, blijft gelden als voorbeeld. De wandelaars kunnen zich volledig concentreren op de unieke natuurbelevenis. De tocht slingert langs rustige wegen. De wandeltochten van WSV Land van Rhode vzw mogen dan al na 36 jaar een flinke groeischeut gekregen hebben, aan gezelligheid en uitstraling hebben de wandeltochten van de Oosterzeelse wandelclub nog niets ingeboet. In 2024 stapt WSV Land van Rhode vzw haar 37 ste jaargang in. Op zaterdag 2 december val je beslist voor de charmes van de mooie plekken in de fusiegemeente Oosterzele. Uitgestrekte weiden, glooiende akkers, herfstlandschappen, trage wegen, erfgoed, waar je zowel in de sporen van vervlogen tijden als de hedendaagse geschiedenis treedt. Na het wandelplezier kan je genieten van vers gebakken wafels, (streek)bieren, frisdranken, koffie, hartversterkertjes.
Wandel mee
Wandelen blijft populair. Bij zowat elke organisatie van WSV Land van Rhode komen meer dan 1.000 wandelaars deelnemen. Aarzel niet om in te schrijven in Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42 in Oosterzele. Wie nooit meewandelde krijgt de unieke kans om kennis te maken met de ronduit schitterende wandelclub WSV Land van Rhode vzw. Interesse? Lid worden? Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475/ 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).