Dag van de Wetenschap op zondag 26 november 2023 in Nederbrakel

Het Gemeentelijk Medisch- Historisch Museum van Brakel neemt voor de vijfde keer deel aan de Dag van de Wetenschap. Op zondag 26 november gaan om 14 uur de deuren open voor alle belangstellenden, en voor jongeren in het bijzonder. Voor hen zijn er doorlopend korte rondleidingen met uitleg over enkele interessante instrumenten in het museum. Doorlopend zijn er ook demonstraties en interactieve EHBO-sessies door de Rode Kruis afdeling Brakel. Wie wat ervaring wil opdoen om iemand te reanimeren kan daar gebruik van maken. De deelname is gratis en de eerste vijftien deelnemers krijgen een speciale attentie.

Het museumbezoek is die dag voor iedereen gratis. Wie de normale rondleiding van de laatste zondag van de maand wil meevolgen kan dat. Die rondleiding begint om 15 uur. De Dag van de Wetenschap wordt in Brakel georganiseerd door de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius in samenwerking met het Rode Kruis afdeling Brakel.