Forza Ninove vraagt dat de Ninoofse ‘Special Olympics’ medaillewinnaars worden gehuldigd

Dit jaar van 17 juni tot en met 25 juni hebben 88 atleten van Special Olympics Belgium zich van hun beste kant laten zien tijdens de Wereldspelen van de Special Olympics in Berlijn. Ze brachten maar liefst 126 medailles mee. Ook enkele atleten uit Ninove wonnen eremetaal. 

Rutger Vandercammen en papa Bart uit Meerbeke wonnen goud in het dubbelspel badminton, Rutger won zilver in het enkelspel badminton. Sylke Devogeleer won goud in het voetbal.

Ilse Malfroot: “Op 25 november vond de huldiging van de sportlaureaten plaats tijdens Sportkrasjel 2023. Tijdens dat event worden sporters en G- sporters (sporters met een beperking) die bij een Ninoofse club spelen of in Ninove wonen, gevierd. Rutger en Sylke werden echter niet gehuldigd door het college van burgemeester en schepenen, noch door de sportraad tijdens sportkrasjel. Ik  zal schepen Torrekens de komende gemeenteraad hierover interpelleren en vragen wanneer beide sporters worden gehuldigd voor hun schitterende prestaties.”

Malfroot zal tevens vragen om ook de clubs van buiten Ninove aan te schrijven zodat sporters die weliswaar in Ninove wonen, maar niet aangesloten zijn bij een Ninoofse sportclub, niet uit de boot vallen bij toekomstige huldigingen.