®Sophie Richez - Sportlaureaten 2023

Sportraad eert laureaten tijdens de Ninofse Sportkrasjel

Naar goede gewoonte organiseerde de stedelijke Sportraad in samenwerking met de Sportdienst de Sportkrasjel. De nieuwe locatie buurthuis “Den Berdam” was een zeer goede keuze. Deze mooie ruimte zorgde ervoor dat de hele ceremonie een extra uitstraling kreeg. De ruim 200 aanwezigen konden luisteren naar toespraken van sportraadvoorzitter Kris Engels, schepen van sport Marc Torrekens en een videoboodschap van burgemeester Tania De Jonge. De presentatie was in de deskundige handen van Kris Baert. Het zeer getalenteerde muzikale duo “Tim en Jim” had de opdracht om voor muzikale tussendoortjes te zorgen. Na afloop van het uitreiken van de prijzen speelden zij de pannen van het dak. Een muzikaal top-duo!

Voor de verkiezing van de laureaten werd een nieuw systeem gehanteerd. Op de beleidsraad kon elke afgevaardigde voor de verschillende categorieën aan de kandidaten respectievelijk 1, 2 of 3 punten toekennen. De som van al deze toegekende punten bepaalde de winnaar.

Er werd dit jaar ook extra aandacht besteed aan de G-sporters, zij verdienen onze aandacht en appreciatie want uit de gesprekken met deze sporters bleek eens te meer hoe gedreven zij zijn in het beoefenen van hun geliefkoosde sport.

De topatlete Man-Kei To is een voorbeeld voor allen! Verlamd geraken na een auto-ongeluk heeft haar er niet van weerhouden om -na een lange revalidatie- aan topsport te doen. Keiharde trainingen in combinatie met een grote portie talent zorgen ervoor dat Kiki aan de wereldtop staat van het G-badminton. Kiki is tevens een zeer sympathieke dame die met heel veel enthousiasme en een brede glimlach vertelde over haar geliefde sport, ze heeft er een heleboel fans bij sinds deze Sportkrasjel! We duimen ervoor dat ze een gouden medaille mag behalen op de Paralympics in augustus 2024.

Jeugdsportlaureaat ploeg

K.V.K. Ninove U14 – – Kampioen competitie voetbal Vlaanderen Interprovinciaal U14: dit team eerde met dit kampioenschap ook hun ploegmaat Thijs die door kanker werd getroffen. – Ze behaalden 36 op 42 en telden een voorsprong van 8 punten op de 2de RC Gent – 2 spelers van het team voetballen vandaag op eliteniveau, Nina kreeg de kans om de dames van U15 Club Brugge te vervoegen en Hermene mocht zijn kans wagen bij KAA Gent, de partnerclub van KVK Ninove.

®Sophie Richez – K.V.K. Ninove jeugdploeg

Jeugdsportlaureaat individueel

Laura won haar 2 wedstrijden op 1 dag en werd Belgisch kampioen -67kg, ze is tevens Europees kampioen door 3 wedstrijden te winnen tegen Duitsland, Frankrijk en Nederland

®Sophie Richez – Laura Lanckman (Sandu Gym Muay Thai Ninove)

Huldiging G-sporters

Alain Reyntjens, – na een prachtige kuur (stap 2) bij het paardrijden behaalde hij de zilveren medaille (stap 2)
Rudi Van Lierde – bronzen medaille bij paardrijden (stap 1 ) ondanks een moeilijk en onwillig paard
Jimmy Van Kerkhove – gouden medaille op 100m sprint met een tijd van 15,21 sec – 5e plaats bij verspringen – Plaats kogelstoten
Annemie Verschelden – 7e plaats bij softbal werpen – 5e plaats bij 50m sprint in 12,31 sec
Evy Pessemier – 1e plaats verspringen – 1e plaats softbal werpen – 4e plaats 50m sprint
Chris Collier – een week voor de Special Olympics brak hij zijn beide polsen tijdens de 100m sprint in Geraardsbergen. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de Special Olympics en kreeg hij de pechprijs
Maarten Poels – het gezicht van de Special Olympics dit jaar, droeg de vlag tijdens special Olympics – hij behaalde enkele medailles

®Sophie Richez – G-Sporters

Topsportlaureaat

Man-Kei To – 1ste plaats EK enkelspel – 2de plaats dubbelspel EK en gaat volgend jaar naar de Special Olympic Games in Parijs

®Sophie Richez – Man-Kei To (G-badminton)

Huldiging van verdienstelijke sportmedewerkers

Dimitri Beeckman van Karateclub Hiryu Ninove vzw – 25 jaar engagement als secretaris van de club – Behaalde het diploma instructeur B en ‘JKA 4de DAN’ – Zette zich op provinciaal en Vlaams niveau in voor de overkoepelende karatebond – Ging ook het engagement aan als Aanspreekpunt Persoon Integriteit (API) – Eind december geeft hij na 25 jaar de fakkel van secretaris door.

Jan Benoot (BBC CSS Outdoor Living Ninove) – – Jan is een zeer toegewijde en competente persoon in zijn rol als bestuurslid en voorzitter van de basketbalclub BBC CSS Outdoor Living Ninove. Onder zijn leiderschap is de club gegroeid tot een middelgrote en financieel stabiele organisatie met succesvolle senior- en jeugdteams. Jan heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om sponsors aan te trekken en evenementen te organiseren om de financiële gezondheid van de club te waarborgen. Hij staat bekend om zijn warme en verbindende persoonlijkheid, waarbij hij aandacht besteedt aan respectvol gedrag en betrokkenheid bij zowel spelers als vrijwilligers. Jan wordt geprezen als een charismatische en gewaardeerde leider die actief betrokken is bij de club en anderen graag waardeert en erkent voor hun inzet.

Andre De Gendt (Vita) op alle meetings neemt Andre steeds het verspringen voor zijn rekening (hard labeur in de zandbak)

®Sophie Richez – nlnr Jan Benoot (BBC CSS Outdoor Living Ninove), Andre De Gendt (Vita) en Dimitri Beeckman (Karateclub Hiryu Ninove vzw)

Recreatief Laureaat

Ilse Lievens – Ultra Swim: 33,3 km zwemmen in zee over een tijdspanne van 4 dagen. – Dag 3: 10K: bij het zwemmen van deze afstand is het dragen van een wetsuit verboden, je mag op geen enkel ogenblik de grond raken. Je moet de afstand in je eentje afwerken zonder enige hulp van wie of wat dan ook. – De volgende uitdaging wordt het WK Triatlon Mixed Relay in Slowakije. Ilse heeft het ticket voor WK verdiend door in Geraardsbergen te winnen. Zij nam het onderdeel zwemmen voor haar rekening

®Sophie Richez – Ilse Lievens (Zwemclub De Kikkertjes)

Sportlaureaat Ploeg

Vita Club (4 x 400m mixed relays) Brent Saelens, Julie Uyttersprot, Jori – 1ste plaats provinciaal kampioenschap

®Sophie Richez – Vita ( 4 x 400m mixed relays)

Sportlaureaat individueel

Gianny De Leu won goud voor België op de European games, werd op 14 oktober 2023 wereldkampioen WMC te Gent (world muaythai council wereldtitel). 4 keer wereldkampioen op 16 en 17 jaar, U23, elite en profs

®Sophie Richez – Gianny De Leu (Sandu Gym Muay Thai Ninove)
®Sophie Richez – Schepen van sport Marc Torrekens
®Sophie Richez – Verwelkoming en presentatie door Kris Baert
®Sophie Richez – Muzikaal intermezzo Tim en Jim
®Sophie Richez – Muzikaal intermezzo Tim en Jim
®Sophie Richez – Geo De Cleer