Bareel aan de Pieter Hoelmanstraat in Opbrakel werd doorgezaagd wat “puur vandalisme is.”

Sluipverkeer wordt tegengewerkt zegt schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman

Naar aanleiding  van de werken aan de Ronsesestraat kwam er een vraag van oppositieraadslid Veronique Lenvain (Vlaams Belang)  Veronique Lenvain: “Deze slagboom zorgt alleen maar voor frustraties bij de buurtbewoners en heeft geen enkel nut. De bewoners van de buurt moeten nu 7 km omrijden, hulpdiensten kunnen niet door bij dringende hulp en in de omliggende straten neemt het sluipverkeer toe. Het Vlaams Belang stelt voor dat de slagboom onmiddellijk wordt verwijderd, wegversmallingen en verkeersremmers worden aangebracht, zodat hulpverleners en automobilisten doorgang hebben en vrachtwagens geweerd worden.”

Ook Hedwin De Clercq (VOORUIT) vond dat de aangebrachte bareel aan de Pieter Hoelmanstraat moet verdwijnen. Vorige week werd deze zelfs doorgezaagd!

Schepen Sabine Hoeckman wil dat het sluipverkeer zeer beperkt blijft in Opbrakel – dus de bareel blijft.

Schepen Sabine Hoeckman ( Open Vld):”De bareel werd inderdaad doorgezaagd wat pure vandalisme is te noemen. Ondertussen is ze hersteld.  Ja het is gemakkelijk om steeds vragen te stellen zonder echt het dossier te kennen.  Wanneer men de Pieter Hoelmanstraat openzet voor alle verkeer van en naar Ronse dan zal er heel veel sluipverkeer zijn en dit met gewone wagens maar ook heel veel zwaar verkeer. Dit kan niet in de Pieter Hoelmanstraat waar het een smalle straat is en langs beide kanten een diepe gracht. En bij overvloedige regen ook een zwakke plek met wateroverlast. Maar dat weten de vraagstellers niet want ze zijn er niet dagdagelijks en al zeker niet wanneer er aldaar wateroverlast of dergelijke is.

Eens opengezet, stuurt ook het systeem  Waze – navigatie  iedereen langs daar. Men moet van en naar Ronse de nog steeds geldende omleiding via D’Hoppe volgen.

Daar komt na lang aandringen en  het luisterend oor naar de bewoners van de Leinstraat en de Sint-Martensstraat dan toch de vrachtwagensluis. Dus ook daar zal de miserie van de overlast van zware voertuigen van de baan zijn.

En wat de bewoners van de Ronsesestraat betreft. Het is inderdaad een hel waar die mensen door moeten. Het is dan ook een nog nooit zo’n gezien rioleringsproject verwezenlijkt in Brakel.

Maar men kan geen grote meerwaarde creëren voor de huizen en de bewoners aldaar met een totaal vernieuwde weg met voetpaden en fietspaden zonder eerst in de werken te zitten.

Wat ik hierbij trouwens ook wil vermelden als antwoord op de paar mensen in de Ronsesestraat die langs alle kanten proberen om toch maar weg te kunnen via de Pieter Hoelmanstraat dat zij helemaal geen 7km omleiding moeten doen via D’Hoppe om in Brakel te geraken. Zij kunnen steeds weg via Hutte, Zwalmstraat, Boekkouter en zo weer op het reeds berijdbare gedeelte in de

Ronsesestraat te komen. Dat is amper 1.5km omleiding. Natuurlijk vragen wij steeds aan elke bestuurder om het veilig te houden in alle omstandigheden en met respect voor iedere bestuurder.

Planning: alles onder voorbehoud van de komende weersomstandigheden:

-nu bezig in een hels stuk met aanleg riolering tussen Britisch Ornamentals en kruispunt Hutte. Eind volgende week zou de riolering er moeten inzitten. De aan de gang zijnde werken in de Kimpestraat zouden deze week moeten gedaan zijn. Na deze werken wordt de weg gefatsoeneerd en komt er minder hinder steenslag. Dat gaat voor de bewoners die nu in de volle modder zitten heel wat opluchting geven. Ik sta erop dat zeker met het kerstverlof iedereen kan genieten van de mooie Kerstperiode en al zeker niet in de modder van en naar hun huis komen.

Dat zal ik persoonlijk mee in de gaten houden door een werfbezoek op donderdag 21/12 te houden!

Heel veel dank aan de bewoners van de Ronsesestraat voor het in alle moeilijke omstandigheden deze werken samen met mij het toch enigszins met positivisme en begrip te beleven!”