St Art53 gallery presenteer: RADAR LOVE

Galerie53 in de stationsstraat Scheldewindeke

Pop-up expositie ‘St.Art53 Gallery’ opent de deuren voor opkomende kunstenaars onder de titel Radar Love.

Ivo Morris is kunstliefhebber en -verzamelaar , vond in Isabelle van den Storme, eigenares van de woning, de ideale partner om het kunst project op poten te zetten in een woning aan de Stationstraat 53 in Scheldewindeke.

Op vrijdag 8/12 van 17u tot 21u
zaterdag 9/12 van 14u tot 19u
zondag 10/12 van 11u tot 19u

Deze keer hebben we gekozen voor kunstenaars die tot op heden nog onder de radar leven/werken, en we hopen hiermee hun naamsbekendheid te vergroten.

De vier kunstenaars die tentoon zullen stellen zijn Kasper Baele, Laura Dillemans, Palieter Hillewaere, Zoé Monstrey, Joelle Van Autreve, Michael Vandorpe en Willem Vanhuyse iedereen is welkom om een kijkje te nemen.

Kasper Baele:

In het tekenwerk van Kasper Baele komt op tactiele wijze het zintuiglijk gevoelig waarnemen zeer aan de orde: de vormgeving is er één van vermoedens, de materie is ingehouden  en bedachtzaam aangebracht in een poging de werkelijkheid, “zijn” werkelijkheid te overstijgen.  Zijn werk geeft mij de indruk een zoektocht te zijn van figuratie naar poëtische defiguratie.  Een verhaal om het kunstwerk heen is niet interessant voor Kasper, maar des te meer het mysterie dat een kunstwerk kan uitstralen. (AQUAREL, DRAWINGS, PAINTINGS, DIGITAL WORK)

Laura Dillemans:

Laura Dillemans (Brugge, 1995) schildert momenteel het liefst portretten. De lichaamstaal van de mens en in het bijzonder het gelaat fascineren haar. Ze houdt van de discrepantie die er kan ontstaan tussen het gezicht en het innerlijk van de persoon. Het gezicht dat tracht een façade op te houden, maar toch paradoxaal juist meer onthult van zijn psychologische ingesteldheid.(oiloncanvas, aquarelle, gelaat, faces)

Palieter Hillewaere:

Palieter Hillewaere vertrekt in zijn werk graag van een verhaal. Hij beeldt dit verhaal niet letterlijk uit, hij probeert in zijn werk het gevoel op te roepen dat er van uit gaat. Zo maakt hij zowel formeel vormelijke installaties in staal die de ruimte omtoveren in een andere realiteit. Of hij maakt werken uit steen die zeer tactiel ogen en spannend aaibaar lijken. Palieter wil met zijn werk mensen beroeren, doen stilstaan en mogelijks aanzetten tot het beleven van nieuwe memorabele momenten. (Sculpturen & vuurschaal)

Zoé Monstrey: sketches, fundrawings, doodling, zoemonstrey

Joelle Van Autreve:

Joelle Van Autreve studeerde driedimensionale kunst aan Kask in Gent, waarbij ze zich het laatste jaar vooral toelegde op beeldhouwkunst en video. Na school reisde ze door Azië, in de voetsporen van een mysterieuze vrouw van wie ze een documentaire maakte. In 2009 begon Joëlle te werken als professioneel fotograaf.  Joelle Van Autreve is een fotograaf van emoties: haar belangrijkste onderwerpen zijn vrouwen in al hun schoonheid, hun seksualiteit, hun kwetsbaarheid, in hun breuken en hun gebreken. Ze maakt portretten waarvan het formalisme nooit koud is. Het resultaat is een ontroerende gevoeligheid. (eica, portrait, photography, canon, exposed, joellevanautreve)

Michael Vandorpe

Vandorpe woont en werkt in Gent. Al in zijn vroege werk overheerste de fascinatie voor de lineaire beeldtaal. Schilderen is een onderzoek naar wat volgens de schilder de essentie is van olieverf op doek. Kleur, lijn en vorm. Hij gaat daarbij op zoek naar een vereenvoudigde vormentaal waarin het landschap en de wereld om hem heen de belangrijkste inspiratiebron zijn. Het schilderproces ontkiemt bij de gedachte: de wereld waarin we leven, de dingen die we zien, het kleine, soms het alledaagse… Kleuren worden puur geplaatst, zelfs gewoon op het canvas. De penseelstreken zijn kalm en verdwijnen naar de achtergrond. Alleen als accent komt de verfstof tot leven. Er wordt gestreefd naar pure picturaliteit en harmonie. Spelen met complementaire kleuren, transparante verflagen aanbrengen. (minimalisme, constructivisme, lineaire beeldtaal)

Willem Vanhuyse:

Willem Vanhuyse volgde de masteropleiding Illustratie en Beeldverhaal aan het Sint Lukas te Brussel. In deze publicatie ontpopt hij zich als een meta-metafysisch illustrator. (patafysica ,imaginair)