Primeur voor zesdejaars De Vlindertuin: les over erfgoed van Herzele

Erfgoed Vlaamse Ardennen heeft gezorgd voor een primeur voor de leerlingen van het 6 de leerjaar in De Vlindertuin in Borsbeke: een les over het erfgoed van Herzele.


“De primeur werd gebracht door Gerarda. Een verhaal over dieren, ridders en veldslagen uit onze streek en ook een verhaal over wereldsterren met hun roots in Borsbeke”, vertelt Els De Durpel, directeur van De Vlindertuin. “Mistinquett was de artiestennaam van Jeanne Bourgeois. Meer dan 100 jaar geleden werkte ze in Parijs. Ze was de beste en zwoelste danseres van de hele wereld. De grootste danseres van haar tijd. De papa van Jeanne was een Borsbekenaar, Mr Tittelboom. Jeanne was de nicht van de overgrootvader van onze huidige burgemeester. Maar we leerden niet alleen over wereldsterren maar ook over de middeleeuwen en de impact van
de Heren van Herzele op onze streek. Door vele oorlogen en veldslagen blijft van onze burcht enkel nog de toren over maar de stenen van de originele burcht werden hergebruikt voor vele huizen in de
regio. We sloten onze les af met een verhaal over de Hillegemse lekkers en de koe op de kerktoren.”