Plannen heropbouw Boembekemolen afgekeurd: “Vrees voor meer bezoekers en parkeerproblemen”

De provincie Oost-Vlaanderen heeft beslist om de omgevingsvergunning voor de heropbouw van de Boembekemolen te weigeren op basis van mobiliteitsredenen.

“Onze insteek, het heropbouwen van de molen (en zo inderdaad extra volume creëren) om ook bij regen en in winterweer mensen in een aangename sfeer te ontvangen zonder meer bezoekers tegelijkertijd te ontvangen, werd niet gevolgd”, klinkt het teleurgesteld vanuit het bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen – Boembekemolen. “Er is vrees voor meer bezoekers en bijhorend ook meer parkeerproblemen en meer druk op de
omgeving. Een probleem waar we ons zeer van bewust zijn. Het molengebouw willen we beschikbaar houden om maalvaardig hersteld te worden. Tegelijk blijven we overtuigd van de meerwaarde van een bezoekerscentrum als onthaalpoort en toegangspoort tot de Vlaamse Ardennen, als historische site die een brug slaat tussen verleden en toekomst, als inspiratiecentrum voor samenwerking en cocreatie en als warme verbindingsplaats tussen mensen en natuur. We nemen nu de tijd om verder in gesprek te gaan met de gemeentes en provincie, met de buren, met vrijwilliger, sympathisanten, bezoekers. En werken zo aan een nieuw en beter plan.”

Meer info?

Website en Facebookpagina