Brandweerpost Brakel vierde St.-Barbara

Ter gelegenheid van het St.-Barbarafeest werden  de leden van brandweerpost  Brakel ontvangen door de gemeentelijke overheid. De brandweer van Brakel behoort tot de zone Vlaamse Ardennen.

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer  bedankte de brandweer voor hun inzet.

Kapitein postoverste Rudy Sadones had het in zijn speech over komen en gaan. “André Van De Vijver heeft ons dit jaar verlaten en ook staan we even stil bij het overlijden van kapitein Ronny Van De Walle uit Kluisbergen.

Stijn De Cubber en Frederick Walraedt zijn gestart met de cursus brandweerman.  Er zijn tevens 5 brandweermannen op het einde van hun opleiding en voor volgend jaar staan er terug een 5- tal klaar.”

2023

Rudy Sadones: ” Op het einde van een 5-jarige cyclus moet iedere brandweerman voldoende voortgezette  opleiding heben gevolgd. Een 3 à 5 % hebben nog een onvoldoende.”

Snelst adequate hulp

“Dit jaar zijn  we al verschillende keren onze collega’s van de zone zuid-oost gaan helpen. Er gaat soms nog zeer kostbare tijd verloren als we worden bijgevraagd. De opgeroepen officier dient eerst de klik te maken om te kijken van waar al de  wagens komen en dan pas wordt er eventueel aan gedacht om de dichtsbijzijnde hulp bij te roepen. Hier wringt het schoentje waarbij de zonale autonomie nog steeds van tel is. We zitten langs de zijde van onze zone met dezelfde dispatching. Mits wat programmeerwerk  is dit perfect op te lossen.”

Lierde is vragende partij om bij de zone Vlaamse Ardennen te komen. De mensen van post Brakel worden ook gevraagd buiten ons gebied – ook dat is zonewerking zegt Rudy Sadones!

“Het voorbije jaar werd er 973 maal beroep gedaan ( interventies met wespen bij) op onze mensen.”

Eretekens

Vervolgens werden er eretekens uitgereikt aan: Marnic Van De Velde, Noël Trenoot, Guy Vandenberghe, Pascal Ternoot, Rudi Kindekens.

Brevetten aan : De Pessemier Jef, Minella Fabio, Papegnies Thomas, Jens De Clercq, Cédric Callewaerrt, Matthias Ronse, Jelle Thomas.

Certificaten en attesten: Vandekerckhove Harm, Ghysens Dimitri, Van Houtte Cédric, De Bleeker Jorgi, D’Homme Sven, Ternoot Noël, David Bouvry, Gerben Malrait, De Smet Matthias, Kristof Haustraete, De Bleeker Bjorn, Guy Vandenberghe, Pascal Ternoot, Franky Thomas en Rudy Sadones.