De Sint-Amanduskerk in Moortsele is klaar voor een nieuw hoofdstuk

De gemeente Oosterzele is samen met de kerkfabriek op zoek naar een andere bestemming voor de parochiekerk.
Van 1 december 2023 tot en met 31 maart 2024 kan iedereen een concreet projectidee voor koop of huur indienen. Alle informatie is te vinden op de website van de gemeente Oosterzele.

In de kerk van Moortsele gaan geen erediensten meer door. De kerk stamt uit de
13de eeuw en is een typische parochiekerk. Het goed bewaarde gebouw en een aantal religieuze objecten zijn beschermd als monument. Het is tijd om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de rijke geschiedenis van het gebouw.

Moortsele is een deelgemeente van Oosterzele en heeft een zeer goede ligging. De locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (station) en ligt op een boogscheut van de N42.

Van 1 december 2023 tot en met 31 maart 2024 kan iedereen een concreet projectidee voor koop of huur van het gebouw indienen. Een toekomstplan met een meerwaarde op socio-cultureel vlak heeft een streepje voor.

Er zijn twee kijkdagen, op zaterdagen 16 december 2023 en 27 januari 2024, telkens van 10 tot 12 uur. Er is ook de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een individueel bezoek op een ander tijdstip.

Een kandidatuur indienen kan via het aanmeldingsformulier op de website van de gemeente. Daar staan alle documenten met meer informatie over het gebouw.
Een jury zal nadien elk voorstel in detail bekijken en een keuze maken.

Geïnteresseerden kunnen voor bijkomende vragen contact opnemen met Erfgoed Viersprong via info@4sprong.be of 0471 88 39 04.