Leerlingen De Kleine Planeet genieten van klimmuur dankzij juf Sofie

De leerlingen van de stedelijke basisschool De Kleine Planeet in Zottegem kunnen voortaan genieten van een klimmuur op de speelplaats. Met dank aan een straffe, sportieve prestatie van juf Sofie.

“Sofie Van den Brulle, kinderverzorgster voor SBS Zottegem, stapte op 16 juni De nacht van Vlaanderen. Zij vervolledigde daarbij een tocht van 100 km door het Brugse Ommeland. Ze koos ervoor om onderweg te gaan voor de kinderen van De Kleine Planeet. Vanuit het idee dat bewegen gezond is, wil zij kinderen verder stimuleren om haar voorbeeld te volgen en te blijven bewegen. Om die reden liet zij zich ook sponsoren tijdens het wandelen, een vraag waaraan de ouders en grootouders met veel plezier tegemoet gekomen zijn. De wandeling van juf Sofie kent als resultaat een klimparcours, dat geïnstalleerd werd door de papa van Zsuzsanna, op de speelplaats van De Kleine Planeet”, licht de directeur van zusterschool De Smidse in Erwetegem Daphné Roman toe.

“Het was zowel mentaal als fysiek een bijzondere uitdaging. Het zijn de kinderen, enthousiaste ouders en grootouders en de online steun van de collega’s die ervoor gezorgd hebben dat ik de 100 km heb gewandeld”, vertelt juf Sofie. “Ook de aanwezig van Fons en zijn mama (Birdie Fotografie), die de hele tocht op foto heeft vastgelegd, was een bijzondere steun.”