Bakkerij Sint-Anna in Zottegem wordt dit jaar in de kijker gezet door Soroptimist Zuid-Oost Vlaanderen

Aandacht voor huiselijk geweld dankzij actie in Zottegem, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zwalm van Soroptimist Zottegem Zuid-Oost Vlaanderen

Serviceclub Soroptimist Zottegem Zuid-Oost Vlaanderen heeft een actie op poten gezet waarbij het aandacht vraagt geweld in het algemeen en vooral het probleem van huiselijk geweld. Tussen  25 november (de Internationale Dag tegen geweld op vrouwen)  en 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de mens) verpreiden ze het hulpnummer 1712 op broodzakken van bakkerijen in Zottegem, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zwalm.

“We willen mensen bewust maken van de tekenen van gewelddadig en toxisch gedrag”, legt Marina Fauconnier uit. Zij is de onder-voorzitster van Soroptimist Zuid-Oost Vlaanderen. “Toxisch gedrag wordt gekenmerkt door het negatieve effect dat het heeft op de mentale en fysieke gezondheid van een persoon. Niet alleen slachtoffers, ook familie, vrienden, kennissen en buren, moeten de tekenen kennen en herkennen om op het juiste moment hulp te kunnen zoeken. Bewustmaking is de eerste stap naar preventie zodat geweld zo veel mogelijk kan voorkomen worden. De 8 tekenen van een toxische relatie zijn: de intensiteit van de relatie, jaloezie, het controleren en isoleren, en het bekritiseren van de partner, het saboteren en de schuld geven van wat er al dan niet fout gaat, en ongecontroleerde woedeaanvallen. Voor hulp kan men  bij de politie en in het CAW. Men  kan ook steeds terecht op het nummer van de hulplijn  1712. Om dit nummer bekend te maken verdeelden we met Soroptimist Zottegem ZOVL bij bakkerijen  in Zottegem, Velzeke, Oosterzele , Sint-Lievens-Houtem en Zwalm , gratis broodzakken met dit nummer  er op. En hangt er op de Markt van Zottegem een banner met hetzelfde noodnummer. Dit is een jaarlijkse actie en elk jaar zetten we een van de deelnemende bakkerijen in de kijker. Dit jaar is dat bakkerij Sint-Anna in Zottegem (zie foto)”

Meer info?

Facebookpagina Soroptimist Zottegem Zottegem Zuid-Oost Vlaanderen