©De Lobelle Danny

Gezellig sinterklaasfeest in Landskouter

Een groot hart voor het goede doel

 

De Sint werd op zaterdag 2 december in Landskouter heel hartelijk ontvangen. De sint, traditiegetrouw geflankeerd door Piet, was zeer te spreken over de stijlvolle begroeting. ‘Ik kom heel graag naar Landskouter, liet de Sint zich ontvallen. Het landelijke en gezellige Landskouter staat blijkbaar hoog aangeschreven in het boek van de Sint. Het werd een heel leuke dag voor zo’n 30 kinderen en hun ouders, grootouders, vrienden, kennissen,…De komst van de Sint is één van de mooiste momenten van het jaar in Landskouter. Een speciaal moment, waar ook de ouders, grootouders,…intens van genieten en helemaal opgaan in het Sinterklaasgebeuren.

Onder begeleiding van de alom geprezen ‘champetter’ Daniël De Bruycker, jarenlang één van de boegbeelden van de Landskouterse Ploegfeesten en de eerste keizer carnaval in Oosterzele, maakte de Goedheiligman een ritje door Landskouter. Bij hun aankomst in het Gemeenschapscentrum IJzeren Hekken hadden de Sint en Piet al veel bekijks. Ze konden zich in GC IJzeren Hekken geen betere verwelkoming indenken. Daniël De Bruycker, Wim De Vis en Marina Bovyn en hun medewerkers hebben alweer echt veel moeite gedaan om er een heel gezellig sinterklaasfeest van te maken. De kinderen werden met lekkers op en top verwend. De Sint en Piet genoten duidelijk van de vele blije kindergezichtjes. De Sint nam ruim de tijd en ontving vanaf 14 u 30 tot 18 u met veel plezier de enthousiaste kinderen. De ouders, grootouders,…glommen van trots op hun oogappels. Opvallend er viel bij de kinderen geen schrik te bespeuren. Gelukkig maar. Dat hoeft niet. Er waren immers geen stoute kinderen in het GC IJzeren Hekken te bespeuren. Integendeel. En wat blijkt Sint – Nicolaas is en blijft voor alle kinderen de enige echte authentieke grote kindervriend. Het bleek ook in Landskouter. Het was gewoon heel gezellig. Met wafels, chocolademelk en dranken tegen wel erg democratische prijzen werd het sinterklaasevent in Landskouter een voltreffer. Traditiegetrouw werd er ook een tombola georganiseerd. De winnaar  trok met een ‘Sinterklaasfiguur’ huiswaarts. De prijswinnaars waren 1e prijs : Guy De Smet, 2e prijs : De Mulder Tom en 3e prijs : Van de Velde Ben. Ook de 80 – plussers werden door de Sint niet vergeten. De Goedheiligman bracht een huisbezoek aan de 80 – plussers. Ze ontvingen een leuke attentie. Ook op deze editie tonen de organisatoren van het Sinterklaasevent nog maar eens een groot hart voor het goede doel. De opbrengst van het Sinterklaasevent gaat integraal naar een goed doel.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)