Vier rijbewijzen ingetrokken wegens alcohol en drugs in het verkeer

Geraardsbergen/Lierde. Naar aanleiding van een grootschalige provinciale politieactie ‘Goliath’ trok de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde vier rijbewijzen voor 15 dagen in.

De Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde nam op zaterdag 2 december deel aan een grootschalige provinciale politieactie ‘Goliath’. Daarbij worden vooral woninginbraken en criminaliteit in het algemeen in het vizier genomen. De politie neemt daarbij systematisch voertuigen uit het verkeer. Deze controles gaan gepaard met aandacht voor verkeersinbreuken.

In totaal werden vier rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen. Twee van hen legden een positieve ademtest af, terwijl de andere chauffeurs positief op drugs testen. Er werd tevens nog een proces-verbaal opgesteld voor het bezit van drugs. Een bestuurder weigerde een alcoholtest af te leggen, terwijl een andere weigerde een drugtest te ondergaan.

Meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans