Vijf rijbewijzen ingetrokken wegens alcohol en drugs

Geraardsbergen. De federale wegpolitie en de Lokale Politie van Geraardsbergen/Lierde organiseerden een ‘weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur’. Van vrijdagavond 12 tot maandagochtend 15 januari werd er extra gecontroleerd.

Van zondagnamiddag tot -avond vond er een grootschalige verkeersactie plaats. ‘In totaal werd 278 samplingtesten, 22 ademtests en 6 drugstesten afgenomen. Twee chauffeurs testten positief op drugs. Zij kregen beiden een proces-verbaal ‘drugs in het verkeer’ en hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen’, laat de politie weten.

‘Eén van deze chauffeurs had nog andere verkeersinbreuken op zijn kerfstok Zo had hij een verval van recht tot sturen én een geseinde nummerplaat lopen wat betekent dat hij geen voertuig mocht besturen. Verder had hij geen verzekering- en inschrijvingsbewijs.’

Drie rijbewijzen legden een positieve ademtest af. De rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van dagen. Er werden tevens nog verschillende processen-verbaal uitgeschreven.

Julien Borremans