Stedelijke subsidies voor Zottegemse carnavalsvieringen

Door het stadsbestuur wordt ieder jaar in het stadsbudget (de vroegere begroting) bij de uitgaven ook de nodige ondersteuning van de carnavalsvieringen in Zottegem voorzien. Voor de jongste editie hiervan komen deze subsidies neer op een totaal van zo’n 21.500 euro. Daarbij komen uiteraard ook nog de kosten voor logistieke steun: technische voorzieningen en ter beschikking stellen van infrastructuur, politietoezicht en opkuis, etc.

Van voormeld subsidiebedrag gaat er 14.684 euro naar het Feestcomité Zottegem: 12.000 euro en 1.100 euro voor de organisatie en prijzenpot van respectievelijk de carnavalsviering en het kindercarnaval in Zottegem-centrum, 1.125 euro voor de vergoeding van de stewards/seingevers die mee de stoeten in het centrum alsook in Erwetegem en Sint-Maria-Oudenhove in goede banen hebben geleid, en 459 euro catering (broodjes voor de juryleden, begeleiders en andere vrijwillige medewerkers). Voor het Feestcomité Sint-Goriks-Oudenhove, het Driekoningencomité Sint-Maria-Oudenhove en het Feestcomité Erwetegem is (voor elk) een tegemoetkoming van 2.000 euro voorzien voor de organisatie van de voorbije carnavalsviering in deze respectievelijke deelgemeenten. De stedelijke Carnavalsraad die Prins Carnaval onder zijn vleugels neemt (verkiezing, kostuum, attributen), krijgt een subsidie van 900 euro.