Priester Julien Van der Meeren gehuldigd voor 100 ste verjaardag

Deken van Oosterzele (1981 – 1995)

Op 14 januari 2024 is E.H. Julien Van der Meeren honderdjaar geworden. De Parochiegemeenschap Heilige Moeder Theresa Merelbeke – Oosterzele, Zorgband Leie en Schelde, en het gemeentebestuur Merelbeke hebben een mooie en hartverwarmende hulde gebracht aan de eeuweling Julien Van der Meeren. Ook felicitaties van het Koningshuis. Zijn 100 ste verjaardag is niet onopgemerkt voorbijgegaan. E.H. Julien Van der Meeren was deken in Oosterzele van 3 november 1981 tot 19 augustus 1995. Hij was onmiskenbaar een priester, die dag in dag uit het beste van zichzelf gaf. De ex- Oosterzeelse deken is erg hoffelijk en een rustige man. Hij slaagt erin mensen op hun gemak te laten voelen. Hij vond respect altijd erg belangrijk. Met veel parochianen bouwde hij een sterke band op. Hij stond klaar voor alle parochianen. Groot plichtbesef. Kenmerkend zijn hulp voor zieke mensen en voor mensen die het heel moeilijk hadden. Hij was ook mede-oprichter van Ziekenzorg Oosterzele. Een priester in hart en nieren. Priester voor de mensen en man van zijn woord, man van de kerk. Echt, eerlijk en toegewijd tot het uiterste, een onverschrokken geloof.

In Oosterzele houdt men aan deken Julien Van der Meeren alleen maar goede herinneringen over. Geliefd in de Sint – Gangulfusparochie. Hij trok naar mensen en ging luisteren. Een warme mens. Heeft een grote intellectuele attitude, maar straalde eenvoud in. Kenmerkend zijn inzet voor het dekenaat. Hij hield niet van grote woorden. Een priester met inzet die zich heel verdienstelijk maakt. De Gangulfusparochie lag hem na aan het hart. Door zijn aanpak maakte hij indruk op gelovigen en niet – gelovigen. Als alles naar wens verloopt, kan er volgend jaar in 2025 opnieuw een feestje gebouwd worden, dan is E.H. Julien Van der Meeren 75 jaar priester. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)