Spoeddienst overstelpt door vele valpartijen van voetgangers en fietsers door gladde wegen

Aalst/Geraardsbergen. Spekgladde wegen zorgden voor heel wat hoofdbrekers en stress bij de automobilisten. Maar ook de voetgangers en fietsers hadden het bij het winterweer niet onder de markt. Mist, neerslag of smeltwater dat opnieuw vervroor, zorgde voor heuse valpartijen. Heel wat fietsers en voetgangers werden op donderdag 18 en vrijdag 19 januari bij de spoed binnengebracht.

‘In het ASZ Aalst werden er donderdag 35 patiënten met breuken op de spoed binnengebracht. In Geraardsbergen waren er dat 15. Op vrijdag werden er in Aalst 12 patiënten binnengebracht. In de Oudenbergstad waren er dat die dag 15. Op woensdag 17 januari waren er ook al 12 mensen die de nodige zorgen nodig hadden’, aldus Dorien Buyst, communicatieverantwoordelijke voor het ASZ. Het zou voornamelijk om pols-, arm- en enkelbreuken gaan.

Julien Borremans