Met lichtmis een pannenkoek opzij met Een Bordje Opzij en OCMW Oosterzele

OCMW Oosterzele en Een Bordje Opzij slaan de handen in elkaar tegen voedselverspilling met een pannenkoekactie op 3 februari. Ze roepen op om pannenkoeken te bakken of om ingrediënten voor pannenkoeken te doneren op de Facebookpagina ‘Een Bordje Opzij – Oosterzele’. Met deze actie vragen ze aandacht voor voedselverspilling, honger bij kwetsbare doelgroepen en sociale verbinding.

Oosterzelenaars kunnen sinds begin januari 2024 hun houdbare diepvriesvoeding, conserven, voedingswaren en restjes of extra porties avondeten die ze niet meer nodig hebben, doneren aan de Facebookgroep ‘Een Bordje Opzij – Oosterzele’.

Lowie Cloet, oprichter van Een Bordje Opzij

Lowie Cloet, oprichter van Een Bordje Opzij – Oosterzele: “De Facebookgroep is sinds het begin een groot succes, het overtreft al mijn verwachtingen. De pagina telt ongeveer 500 leden die de pagina actief gebruiken.”

Niet enkel de inwoners, maar ook het OCMW Oosterzele ziet potentieel in het initiatief. Daarom bundelt het de krachten met Een Bordje Opzij voor een pannenkoekenactie op 3 februari. Elke inwoner kan pannenkoeken maken en ze doneren op de Facebookpagina. Beide organisaties bedelen daarna de pannenkoeken aan ouderen en Oosterzelenaars in kwetsbare situaties.

“Met deze actie combineren we onze doelstellingen van het bestrijden van voedselverspilling en honger bij onze kwetsbare doelgroepen. Daarnaast zetten we ons ook extra in om een hechte gemeenschap te creëren die verbonden is met elkaar en zorgt voor elkaar. Thema’s die het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst (BCSD) ook nauw aan het hart liggen, de actie werd namelijk voorgesteld door Barbara Stubbe en Nele Van de Voorde, beiden lid van het BCSD,” vult schepen van Sociale Zaken – OCMW Els De Turck aan.

Bakers en helpende handen gezocht

De actie spoort iedereen aan om de kast eens open te trekken en te bekijken of er nog producten instaan om pannenkoeken te maken. Wie pannenkoeken wil maken, geeft de hoeveelheid pannenkoeken aan op de pagina. Vrijdag 2 februari tot 18 uur en zaterdag  3 februari tot 11 uur kunnen inwoners de pannenkoeken afgeven in het OCMW, Gootje 2 in Balegem. Wie liever niet zelf bakt, kan ook eieren, bloem of melk aanbieden. OCWM Oosterzele en Een Bordje Opzij bedelen de pannenkoeken op 3 februari in de namiddag.