Alnetum 2024 zet Geraardsbergse kunstenaar Daniël Janssens in de kijker

Geraardsbergen/Elst. Het Alnetumcomité richt jaarlijks een kunsttententoonstelling in. Deze keer staat de Geraardsbergse beeldhouwer Daniël Janssens (77) in de belangstelling. De tentoonstelling kan op ruime belangstelling tot buiten de Vlaamse Ardennen rekenen.

Daniël Janssens is een bekend kunstenaar. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten te Aalst en aan de Hogere Rijksschool voor Plastische Kunsten te Anderlecht. In 1987 behaalde hij voor zijn beeldhouwkunst de zilveren medaille, een prijs van Frankrijk. Naast het beeldhouwen – met als materie brons, hout en steen – is Daniël tevens een dichter en tekenaar.

De Geraardsbergse kunstenaar had al tentoonstellingen in het stadhuis van Dendermonde en in het Koetshuis te Geraardsbergen. Hij heeft ook verschillende beeldhouwwerken in openbaar bezit staan in het Administratief Centrum van Dendermonde, in Aalst, in het Jeugdhuis De Spiraal te Geraardsbergen en in Everbeek.

Vanaf zondag 4 tot 18 februari loopt er een kunsttentoonstelling van Daniël Janssens in de Sint-Apolloniakerk van Elst. ‘Elst kent al sinds enkele jaren een culturele heropstanding,’ aldus Daniël Janssens, ‘Dit hebben ze te danken aan wijlen priester Georges Herregods, zelf schilder en keramist.  Deze wist samen met gekende kunstenaars de Sint-Apolloniakerk om te vormen tot een kunstkerk.  Hij kreeg hun volledige medewerking en zij lieten hun kunstsporen achter in deze kleine maar smaakvol ingerichte kerk.  Zo is er werk te zien van Johannes Wickert (gekend Duits kunstschilder) ,Pat De Vylder (graficus), Raymond Ceuppens (beeldhouwer) Armand De Meulenmeester (schilder) en Georges Herregods (schilder en keramist).’

De kunsttentoonstelling loopt van 4 tot 18 februari in de Sint-Apolloniakerk van Elst. De opening start om 11.30 uur met een aperitiefconcert met Annelies Deweerdt onder begeleiding van Frédérique Lande. Tijdens de week is de tentoonstelling open van 13.00 tot 17.00 uur. In het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 11 februari kan u ook genieten van de geutelingenfeesten.

Parkeergelegenheid is er in de Ommegangstraat 3 aan het Geutelingenmuseum.

Voor meer info: www.alnetum.be

Julien Borremans