Zottegems eindejaarsgebeuren en nieuwjaarsreceptie in euro

  • Op vraag van NUUS-lezers hebben wij kunnen vernemen dat met het oog op de nieuwjaarsreceptie die door de stad op zondag 7 januari ll. werd ingericht, voor het leveren van de dranken zes drankenhandelaars werden gecontacteerd, waarvan er vier reageerden met een prijsofferte. Op basis hiervan werd de bestelling van de nodige cava en fruitsap voor een bedrag van 3.763,10 euro geplaatst bij de bvba Seghers uit Erwetegem. Het optreden van de Zottegemse muziekband Seraphonic tijdens de receptie kostte 605 euro.
  • Wat het eindejaarsgebeuren in het stadscentrum betreft, kunnen wij meegeven dat de uitgaven voor de organisatie van de kerstbar en het kerstmarktweekend op 26.227 euro geraamd werden: 6.413 euro voor het huren van de tent; 2.376 euro voor toiletwagen en plaszuilen; 1.118 euro voor huren van generator (+ 1.600 euro diesel); 6.000 euro voor licht en geluid in de kerstbar. Daarbij komen de (personeels)kosten van de dienst openbare werken die zorgde voor elektriciteits- en watervoorzieningen, aansluitingen toiletwagen e.a., signalisatie, opbouw/afbraak (huur)chalets en podium enz. Via de huurgelden van de (18) chalets tijdens het kerstmarktweekend en de standgelden van (4) foodtrucks en (2) kermisattracties werden in totaal 7.040 euro inkomsten verwacht.
  • Voor de inrichting van het Huis van de Kerstman en de rondrit van de Kerstman op de zaterdagen 16 en 23 december is aan het organiserende Feestcomité Zottegem een tussenkomst van 1.258 euro betaald (waarvan 848 euro voor het huren van koets + koetsier). Voor de feestverlichting in de centrumstraten werd al voor het veertiende jaar op rij samengewerkt met een externe firma. Na eerst zes jaar bvba Flux uit Zele, wordt sinds 2016 een beroep gedaan op Blachere Illumination. Met deze firma uit het Luikse (Herstal-Vottem) is verleden jaar voor de vierde keer een driejarig contract afgesloten (dus ook nog voor 2024-2025) tegen de jaarlijkse kostprijs van 29.812 euro voor het huren, plaatsen en onderhouden van de verlichting.