Open Vld Merelbeke en Open Vld Melle worden ‘Blauw’

Op de nieuwjaarsreceptie van de lokale Open Vld afdelingen van Merelbeke en Melle is de nieuwe naam bekend gemaakt waaronder de liberalen naar de kiezer trekken. Huidig Merelbeeks eerste schepen én kandidaat-burgemeester Egbert Lachaert is enthousiast: “We schrijven aan een nieuw verhaal. We zeggen daarbij resoluut: Samen Sterker. Dat is niet alleen onze slogan, het is ook waar we rotsvast in geloven. De fusie geeft ons de kans om onze nieuwe gemeente nog veel sterker te maken dan Melle en Merelbeke afzonderlijk. We willen een randstedelijke gemeente zijn waar het goed leven, werken, ondernemen en ontspannen is.”

De beide afdelingsbesturen waren het snel eens: de fusie van Merelbeke en Melle biedt fantastische opportuniteiten. Er ontstaat een uitgestrekte gemeente in de rand van Gent van zo’n 37.000 inwoners. “De ambitie van onze nieuwe lijst is duidelijk: het wordt een cruciale legislatuur waarin we toon zullen zetten voor de komende jaren en we willen daarbij absoluut de leiding nemen om die gemeente vorm te geven. We willen ook dat de nieuwe gemeente meer is dan gewoon de optelsom van twee afzonderlijke besturen met een gedachtestreepje ertussen. Samen moeten we de dienstverlening sterker kunnen maken. We willen een merk in de rand van Gent zijn, waar mensen fier kunnen over zijn en waar ze graag wonen.”, aldus Lachaert.

Lieven Volckaert, huidig oppositieleider voor Open Vld in Melle, is opgetogen en kijkt optimistisch naar de komende maanden en jaren: “Met Blauw zeggen we heel duidelijk: de toekomst oogt mooi.  De positieve flow waar Merelbeke in zit is onmiskenbaar. Die lijn willen we doortrekken in de nieuwe fusiegemeente. We gaan voor een efficiënt, nabij en klantgericht bestuur dat er is voor alle inwoners en ondernemers. Samen Sterker maakt duidelijk hoe wij aan politiek doen. We bundelen de krachten en dat geldt zowel voor de twee gemeenten als voor onze lijst.”

De afdelingsvoorzitters Thomas Martens en Tom Leyman verduidelijken waarom Open Vld Melle en Merelbeke in de nieuwe fusiegemeente niet onder de vlag van Open Vld naar de verkiezingen gaan: “Het is zeker geen keuze tegen Open Vld, want wij blijven allemaal lid en onze afdeling blijft ook verbonden met Open Vld. Voor de gemeenteraadsverkiezingen willen we evenwel dat de nadruk ligt op de fusie en hoe we ervoor zorgen dat er voor de inwoners van Melle en Merelbeke een meerwaarde ontstaat door die fusie. Vandaar onze gekozen slogan om Samen Sterker in de markt te zitten. Wij blijven natuurlijk liberalen.  Blauw was daarom wel een passende partijnaam voor de lokale verkiezingen, want zo zijn wij: Blauw verbindt ons allen.”