Zottegemse Amélie (5) was moedig maar verliest haar strijd. Haar ouders blijven strijdvaardig en vragen hulp

Amélie Lelievre (5) uit Zottegem heeft vrijdagavond het hoofd moeten buigen na een moedige strijd tegen een ongeneeslijke hersentumor. De actie die ze samen met haar mama Ellen en papa David op poten heeft gezet blijft lopen. Zie link in artikel.

Mama Ellen Van Caenegem doet het verhaal: “Op 19 juni ging ik met Amélie naar spoedopname. Ze was suf & had barstende hoofdpijn. Bij aankomst op spoed kwam ze er terug door, en tegen dat de pediater van wacht er was, was Amélie terug de oude. We mochten terug naar huis. Echter de dag erna ’s morgens om 9u zaten we terug op spoed. Ze had terug barstende hoofdpijn, was suf, en ons instinct zei dat het niet oké was met haar. Nu had Amélie haar eigen pediater die onze hulpvraag beantwoorde. Er werd een oogtest gedaan, die afwijkend was waarop men een hersenscan nam. Een klein uurtje later kwam de Pediater binnen met het verdict, er was een massa van diameter 4cm te zien. Dit sloeg als een bom in! We kregen de opdracht onmiddellijk naar UZ Gent te gaan, daar stond een kinder-oncoloog ons op te wachten. Inmiddels was het hersenvocht in Amélie haar hoofdje verhoogd waardoor ze nóg slaperiger en suffer was. Er werd een spoedoperatie gedaan met een afvoerdrain en direct ook een MRI scan. 2 dagen later volgde er een biopsie van de tumor en 7 dagen later kregen we het verdict: Amélie heeft DIPG type 4. Nog steeds op intensieve zorgen, waar we Amélie haar 5de verjaardag vierden, ze genoot van alle aandacht.”

Zaterdag stuurde Ellen de volgende boodschap de wereld in: Lieve Amélie, Na een dappere strijd van 8 maand hebben we gisterenavond om 23u40 afscheid moeten nemen van jou. Je hebt geen pijn gehad, bent stilletjes van ons heengegaan samen met mama en papa. 29.06.2018 – 09.02.2024. 5 jaar hebben wij de eer gehad om voor jouw te mogen zorgen. Lieve schat, immens veel kusjes voor jou en alleen maar liefde! Het ga je goed hierboven Mama, papa en broer.”

Wie wil helpen? Check link hieronder!

https://steunactie.nl/actie/noodlot-slaat-toe-ongeneeslijke-hersentumor-bij-amelie-5j/-23226