Familie film KNOR zet klimaatvriendelijke voeding op de kaart

een samenwerking tussen GC De Kluize en ProVeg Oosterzele

Op 14 februari 2024 wordt de (h)éérlijke familiefilm Knor vertoond in Oosterzele. Dit is een samenwerking tussen GC De Kluize en ProVeg Oosterzele om meer duurzame, klimaatvriendelijke voeding op de kaart te zetten.

Het klimaat is hot! Letterlijk en figuurlijk. Nooit was er meer aandacht voor de nood aan gerichte acties om de klimaatopwarming terug te dringen: 30% van de wereldwijde CO2-uitstoot is voedingsgerelateerd en het is dus belangrijk om duurzame voeding op de kaart te zetten. Hierbij gaat het niet alleen om een oproep naar politici om gepaste maatregelen te treffen en politieke moed te tonen, maar komen ook individuele acties aan bod. Wat kan ieder van ons doen om een klimaatsteentje bij te dragen? Wat vaker groenten en minder vlees eten, is de boodschap. Die stap naar meer plantaardige maaltijden wil ProVeg Oosterzele alvast gemakkelijker maken door de filmvoorstelling Knor.

Op 14 februari wordt in zaal GC De Kluize in Oosterzele namelijk de familiefilm Knor getoond. De negenjarige Babs woont in een typisch Nederlands dijkdorpje met haar verveelde papa en haar overtuigd vegetarische mama. Ze krijgt van opa Tuitjes, die net uit de VS is teruggekeerd, het biggetje Knor cadeau, tegen de zin van haar mama en papa. Babs is volledig weg van Knor, maar hij moet wel zijn puppydiploma behalen, wil hij bij het gezin blijven. De Vlaamse stemmencast is om vingers, duimen en poten bij af te likken, met o.a. Maaike Cafmeyer, Titus De Voogt, Barbara Sarafian, Jelle De Beule en Jan Bijvoet. Dat wordt knorren van het lachen.

Op aandoenlijke wijze worden een aantal fundamentele levensvragen gesteld over hoe we met dieren en voeding omgaan en hoe het ook anders kan. Na de filmvoorstelling biedt ProVeg Oosterzele alvast inspiratie via een gratis veg hotdogfestijn. Aan de infostand kan je ook terecht voor meer info over gezonde, plantaardige maaltijden en krijgen de filmliefhebbers de kans voor een fotoshoot met hun roze vriendje Knor.

Info en inschrijvingen: Knor | GC De Kluize

Wanneer: woensdag 14 februari 2024 om 14.30u

Locatie: GC De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele