Oosterzele koopt VRV site Extra openbare ruimte zonder open gebied aan te snijden

Het dossier CRV-site werd afgelopen vrijdag door de Vlaamse Regering goedgekeurd. Dit wil zeggen dat wij als gemeente Oosterzele deze site nu definitief aankopen voor de verkoopprijs van 877.715,33 euro, dit na stevige onderhandelingen de voorbije jaren en maanden. Als schepen ben ik bijzonder trots dat ik dit complex dossier met veel werkkracht en geduld tot een goed einde heb kunnen brengen”, zegt schepen Christ Meuleman (CD&V). Het dossier wordt nu overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van VLABEL die het gemeentebestuur ten gepaste tijd een ontwerpakte zal bezorgen. Op de komende gemeenteraad zal de meerderheid een voorstel van participatietraject toelichten.

De site biedt de kans om een masterplan vrije tijd en recreatie te ontwikkelen. Het gebied biedt ruime mogelijkheden voor nieuwe sportinfrastructuur met voetbalterreinen en -oefencomplexen, skatepark, sporthal, turnzaal, Finse piste, tennisterreinen of een hondenlosloopweide maar ook voor kinderopvang, jeugdwerk en jeugdlokalen”, denkt schepen Elsy De Wilde (CD&V) luidop.