Droomfonds van vzw Sint-Lodewijk Kwatrecht ontvangt cheque van 2750€

De opbrengst van de kerstmarkt 23

Eind vorig jaar verzamelde Melle traditiegetrouw op het Dorpsplein voor de jaarlijkse kerstmarkt. De Melse verenigingen en vrijwilligers die er een eet- en of drankstand hadden, schenken de opbrengst dit jaar aan de jongerenwerking van Sint-Lodewijk Droomfonds

Dit jaar kozen we voor het Droomfonds van vzw Sint-Lodewijk Kwatrecht. Sint-Lodewijk biedt onderwijs en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische of meervoudige beperking. Daarbij zijn ook een aantal kinderen en jongeren die door de jeugdrechter in Sint-Lodewijk ‘geplaatst’ zijn omwille van onvoldoende context en opvang thuis. Zij verblijven er 365 dagen per jaar. Het droomfonds is een fonds van Sint-Lodewijk dat speciaal in het leven is geroepen om hen de kans te geven een hobby te beoefenen, mee op schoolreis te gaan, of hun mobiliteit te vergroten.

Verschillende Melse verenigingen sloegen de handen in elkaar om opnieuw een topeditie van de kerstmarkt te organiseren. Het werd een zeer gezellige avond met op de achtergrond opzwepende muziek van DJ_SAM.son. Dankzij die inzet werd er een mooi bedrag opgehaald. Schepen Frederik De Buck overhandigt op dinsdag 20 februari het bedrag aan Sint-Lodewijk. Daarna heffen het Melse schepencollege, de vrijwilligers van de kerstmarkt, de vertegenwoordigers van Sint-Lodewijk het glas.