Gavere:De Nieuwe Rederijkers spelen: AUGUSTUS “ERGENS OP DE VLAKTE”

AUGUSTUS ERGENS OP DE VLAKTE
Een tragikomedie van Tracy Letts
Vertaling: Tom Dewispelaere & Stijn Van Opstal – Auteursbureau Almo

Regie: Dominique Collet
De acteurs bestaan uit Jackie De Burck, Gert-Jan Depauw, Leen Roobaert, Kathleen Rysman, Philippe Vanderbeken, Annabelle Van Malderghem, Eric Ysebaert en nieuwkomers: Astrid Dhaenens, Davy Clauwaert, Lieselot Van de Vijver en Romy Van Haudenhuyze.

Korte inhoud

‘Augustus, ergens op de vlakte’ is een pijnlijk geestig en broeierig familiedrama. Het vertelt het verhaal van een familie intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Wanneer de vader des huizes – tijdens een hittegolf in augustus – plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis – ergens op de vlakte – om elkaar te steunen en meteen ook kapot te maken.

speeldata en reservatie tickets

Locatie:  Racing – Markt Gavere: ticketprijs €14,-
vrijdag     8 maart 2024 om 20u
zaterdag  9 maart 2024 om 20u
zondag    10 maart 2024 om 18u
dinsdag   12 maart 2024 om 20u
vrijdag    15 maart 2024 om 20u
zaterdag 16 maart 2024 om 20u

Tickets & reservatie: http://www.denieuwerederijkers.be

Tracy Letts & ‘Augustus, ergens op de vlakte’  ‘De mensen die je het liefste ziet, weten je het hardst te kwetsen.’
Op die wetenschap stoelde Tracy Letts een tragikomisch familiedrama.
De Amerikaanse theaterauteur, filmscenarist en acteur Tracy Letts werd in 1965 geboren in Tulsa, Oklahoma.
‘August, Osage County’ (2007) is zijn vierde theatertekst. Het stuk werd kort na publicatie bekroond met de Pulitzer Prize for Drama (2008).
Later bewerkte Letts het voor de met nominaties en prijzen overladen filmversie (2013) met Meryl Streep en Julia Roberts in de hoofdrollen.

Voor het schrijven van ‘Augustus, ergens op de vlakte’ baseerde hij zich, veel meer dan in zijn ander werk, op gebeurtenissen uit zijn eigen leven.
Letts stamt uit een gezin van drie kinderen, zijn grootvader verdronk zich toen Letts tien jaar oud was, zijn grootmoeder werd geïnterneerd door een zware verslaving aan antidepressiva, zowel Letts zelf als zijn moeder vochten een strijd uit met een alcoholverslaving…
Deze, en nog vele andere autobiografische feiten, vonden hun weg naar het verhaal van ‘Augustus, ergens op de vlakte’ waarin de verslaafde Viv het zo bont maakt dat ze door alle drie haar dochters dreigt verlaten te worden.