De Lijn past dienstregeling Florawijk aan: 23 extra bussen via de Fraterstraat en Van Goethemstraat

Na overleg met lokaal bestuur Merelbeke past De Lijn vanaf 15 april de dienstregeling in de Florawijk aan. Zo zal buslijn L436 opnieuw via de Fraterstraat en Van Goethemstraat rijden. “Dat betekent 23 extra ritten zowel richting Gent Sint-Pieters als richting Merelbeke”, zegt schepen Egbert Lachaert.

“Sinds de lancering van het nieuwe vervoersplan Hoppin kwamen diverse klachten binnen. Vooral de beperkte verbinding via de Fraterstraat en het wegvallen van een vaste verbinding tijdens de daluren bleken een probleem”, zegt eerste schepen Egbert Lachaert die de voorbije maanden het dossier opvolgde.

Op vraag van lokaal bestuur Merelbeke volgde een overleg met het kabinet van bevoegd minister Lydia Peeters en De Lijn zelf. “Het overleg verliep constructief en vanaf 15 april past De Lijn de dienstregeling in de Florawijk aan. Tijdens de spitsuren zal buslijn L436 opnieuw via Fraterstraat en Van Goethemstraat rijden. Dat betekent 23 extra ritten zowel richting Gent Sint-Pieters als richting Merelbeke. Ook voor de schoolkinderen van het Sint-Franciscusinstituut in Melle is dat goed nieuws.”

“We blijven het dossier nauwgezet opvolgen en dringen aan op oplossingen zodat niemand in de kou blijft staan”, vult burgemeester Filip Thienpont aan. “Zo blijven er meldingen binnenkomen over schoolgaande kinderen die te lang onderweg zijn. Onder meer de as tussen Merelbeke-Centrum en Gent-Sint-Pieters via Don Bosco Zwijnaarde kan beter. Ook de enige busverbinding in Lemberge richting de Gentse scholen kampt vaak met vertraging. Op woensdagmiddag rijdt er zelfs geen bus terug. Binnenkort zitten we hierover opnieuw samen met De Lijn.”

“Pijnpunt blijft de vaste verbinding via de Fraterstraat tijdens de daluren”, pikt schepen van Mobiliteit Luc Van Huffel in. “De Lijn maakt zich sterk dat het flexvervoer de oplossing is, maar wij zien toch liever opnieuw een vaste dienstverlening voor de busreiziger die eens naar Gent of Merelbeke-Centrum wil komen.”

Het lokaal bestuur Merelbeke roept reizigers dan ook op om klachten te blijven melden aan De Lijn via help.delijn.be. Ook het lokaal bestuur heeft een meldpunt geopend op www.merelbeke.be/het-nieuwe-net-2024-lokaal-meldpunt.