Zwalmse Krekelstraat is aan het schuiven

De Zwalmse Krekelstraat is aan het verzakken. Dit werd deze week nog maar eens duidelijk. De straat is afgesloten en alleen voetgangers en fietsers mogen er nog door ter hoogte van het voormalig Zoopark.

Schepen Peter Van Den Haute: ” Er is al een niveauverschil waar te nemen want  asfalt en goten zijn van elkaar  losgekomen. Het wegdek is een paar jaar geleden vernieuwd. Het oude was gescheurd en gedeeltelijk verzakt. Dit is een terugkomend fenomeen daar.  In het nieuwe wegdek werden wapeningsnetten aangebracht om dit tegen te gaan. Het wegdek is verzakt  in zijn geheel. De riolering werd bij de heraanleg gecontroleerd en was nog goed. Door de verschuiving vd onderlaag is die nu gebroken en is er grote schade.”

Veel grondwater

Door de grote regenval van de laatste weken ontstaat dit probleem. Langs de Patersberg werd er recent ook zo’n verzakking waar genomen.

Peter Van Den Haute: ” Het vele grondwater doet die aardlagen inderdaad  sneller schuiven.”

Hoe lang de Krekelstraat zal afgesloten zal moeten blijken na verder grondig onderzoek!