Schoolomgeving Vrije Basisschool Oosterzele wordt fraaier en veiliger

Werken starten begin juni 2024

 

De herinrichting van het openbaar domein ter hoogte van Dorp 50 biedt de kans om een veilige en aangename schoolomgeving aan te leggen ter hoogte van de vrije basisschool De Appelaar. Het lokaal bestuur van Oosterzele werkt daarvoor samen met de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Denderstreek.

SHM Denderstreek bouwde een groot aantal sociale appartementen in het voormalige klooster van Oosterzele. Daardoor is die organisatie verplicht om het openbaar domein rond de bouwplaats na de werken opnieuw in te richten.
Het lokaal bestuur van Oosterzele gebruikt die kans om de aanwezige schoolomgeving aangenamer en verkeersveilig te maken, net zoals het dat eerder deed met de buurten rond GILO Balegem en het Westhoekschooltje in Scheldewindeke. Oosterzele slaat daarvoor de handen in elkaar met SHM Denderstreek. De werken bestaan uit het omvormen van een deel van de bestaande parking tot een plein. Op dat plein komt een fietsenstalling en een ophaalzone. De ruimte tussen het plein en de straat wordt een kiss-and-ride-strook. Felgekleurde octopusbeugels accentueren de schooluitgang en verhogen zo de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd. De aanleg van een verkeerseiland vertraagt het doorgaand verkeer en fietssuggestie-stroken vestigen de aandacht op de jonge fietsers. Het totale project kost 151 913,42 euro. De gemeente ontvangt een subsidie van 25000 euro van de Vlaamse Overheid. Schepen van mobiliteit Christ Meuleman benadrukt de aandacht van het bestuur voor duurzame mobiliteit en de bescherming van de jonge inwoners. ‘Van zodra we een opportuniteit zien om de veiligheid in de buurt van een school aan te pakken, aarzelen we geen moment’, zegt hij vastberaden. De werken starten begin juni 2024. Het domein zal fraaier ogen.  (mvdv, foto’s ddl)