Waarom kiezen voor klassieke talen in het Sint-Catharinacollege?

Leerlingen getuigen...

Geraardsbergen. Het Sint-Catharinacollege biedt leerlingen de mogelijkheid om te kiezen voor klassieke talen als onderdeel van hun studieprogramma. Recentelijk interviewde de school enkele van haar leerlingen over hun keuze voor Latijn en de voordelen die ze ervaren door deze studie. De vragen variëren van ‘Waarom koos je voor Latijn?’ tot ‘Heb je nog tijd voor hobby’s als je klassieke talen volgt?’.

De antwoorden op deze vragen zijn te vinden op het YouTube-kanaal van het Sint-Catharinacollege http://www.youtube.com/@ktsccg. Dit biedt een unieke kans voor geïnteresseerde leerlingen om inzicht te krijgen in de ervaringen van hun medeleerlingen en de waarde van klassieke talen te ontdekken.

Bovendien organiseert het Sint-Catharinacollege een workshop op 13 of 16 maart, waar leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar de kans krijgen om de wondere wereld van helden, goden, taal, geschiedenis, en cultuur verder te verkennen. Geïnteresseerde leerlingen kunnen zich inschrijven via de bijgevoegde link.

Waarom kiezen voor klassieke talen?
https://www.youtube.com/@ktsccg