Giesbaargse jeugd leert enthousiast kennismaken met ijsbaden

Ophasselt. Op zaterdag 10 februari 2024 organiseerde de Giesbaargse Jeugd en Huis van het kind zijn jaarlijkse talentenjacht. Jonge inwonertjes tussen 6 en 12 jaar kunnen die dag gratis hun talenten ontdekken bij tal van lokale handelaars en organisaties. Zo ook bij Thomas Ronsse. De Giesbaargse jeugd kon kennismaken met ijsbaden.

Thomas Ronsse (38) is een geboren ondernemer. Hij lag aan de basis van de succesvolle zaak Moto’s Thomas. Hij baat intussen al enkele jaren Fastfoodrestaurant Taverne Monaco in Ophasselt uit. Tussendoor schreef hij enkele boeken, waaronder ‘In 10 stappen een droomleven’. Sinds kort werkt hij koortsachtig aan een nieuwe succesformule waarbij mensen tot rust kunnen komen en tevens exponentieel kunnen groeien door ijsbaden te nemen.

‘Als je meer energie nodig hebt of je wilt je meer kunnen focussen, dan moet je regelmatig met koud water douchen. Het heeft ook heel wat voordelen voor de gezondheid. De ijsbaden gaan nog een stap verder dan een koude douche. Het is intenser’, liet de ondernemer uit Ophasselt al eerder optekenen.

‘IJsbaden hebben een positieve invloed op onze spieren, bloedsomloop, ons zenuwstelsel. Door de positieve invloed op de bloedsomloop gaan mensen minder koude handen en voeten hebben. We kunnen ons beter focussen en scherpen ons doorzettingsvermogen aan. Je wordt bovendien mentaal sterker. Het is geen sinecure om in een ijsbad te stappen. Belangrijk daarbij is dat je eerst mentaal voorbereidt en een aantal ademhalingstechnieken onder de knie hebt.’

Zaterdag 10 februari kon de jeugd uit de Oudenbergstad kennismaken met ijsbaden. Eerst werd er een meditatieronde georganiseerd om de jongeren tot rust te brengen. Daarna volgden ademhalingsoefeningen, wat nodig is om een ijsbad te nemen. ‘De jongeren waren enthousiast en namen verschillende ijsbaden na elkaar’, laat Thomas Ronse weten. ‘De tamtam heeft intussen zijn werk gedaan. Verschillende geïnteresseerden maakten intussen al een afspraak voor een ijsbad.’

Julien Borremans