Nieuw: aanmelding voor alle kleuter- en lagere scholen in Melle

Vanaf het schooljaar 2024-2025 maken alle kleuter- en lagere scholen in Melle gebruik van een centraal aanmeldingssysteem. Met deze verplichte aanpak kan de gemeente inspelen op eventuele toekomstige capaciteitsproblemen bij scholen en wordt kamperen aan de schoolpoort vermeden. Ouders kunnen hun kinderen tussen 27 februari 9 uur en 19 maart 18 uur aanmelden en aangeven welke Melse school of scholen hun voorkeur genieten. Ze doen dit via de website https://mellebao.aanmelden.vlaanderen/.

Na de inschrijvingsdeadline van 19 maart, wijst een computersysteem de beschikbare plaatsen toe. Het systeem houdt eerst rekening met de voorkeurscholen die de ouder ingaf bij de aanmelding. Wanneer te veel kinderen voor dezelfde school kiezen, krijgen zij die het dichtst bij de school wonen voorrang. Zijn er nog steeds conflicten, dan wijst het computersysteem willekeurig plaatsen toe. Bij vermelding van een tweede school op de voorkeurslijst wordt dit proces herhaald.

Na de aanmeldingsperiode controleert de bevolkingsdienst de domicilieadressen. Op 15 april om 9 uur worden de toegewezen plaatsen bekendgemaakt. De ouders vernemen dan via e-mail welke school aan hun kind werd toegewezen.

Vanaf 22 april tot en met 13 mei kunnen ouders hun kinderen definitief inschrijven op de school zelf. Vrije inschrijvingen, afhankelijk van de nog beschikbare plaatsen, starten vanaf 23 mei.

Voor extra informatie en antwoorden op al hun vragen over het inschrijvingsproces kunnen ouders de handige infopagina raadplegen op de website https://www.melle.be/aanmelding-scholen