®RV - PVDA Ninove kandidaten 9 juni vlnr Joachim, Kim en Malick

Drie kandidaten van PVDA Ninove nemen deel aan de nationale verkiezingen

PVDA Ninove is met 3 kandidaten goed vertegenwoordigd voor de verkiezingen van 9 juni. De lokale voorzitter Joachim De Maeseneer en Malick Sylla staan op de Vlaamse lijst en Kimberly Delangre staat op de federale lijst.

“De PVDA zit in heel het land in de lift. Dat komt doordat wij luisteren naar de mensen, hun prioriteiten op de politieke agenda zetten en overwinningen afdwingen”, vertelt Joachim De Maeseneer, voorzitter van PVDA Ninove. “Ook in Ninove voel ik dat de mensen op zoek zijn naar een links alternatief. Dat merkten we in de honderden gesprekken die wij hadden, wanneer wij de mensen hun mening vroegen met De Grote Bevraging. Zo bleek nogmaals dat de mensen eerlijke belastingen willen, een punt dat enkel de PVDA consequent verdedigt. Ik ben zeer trots om nu ook drie Ninoofse kandidaten naar voor te schuiven om bij de komende verkiezingen de sociale stem in Ninove te vertegenwoordigen.”

Kimberly (30) uit Denderwindeke werkt als begeleidster bij volwassenen met een beperking. Ze heeft een groot hart voor dieren. Je kan haar terugvinden op de 19de plaats op de lijst van het federaal parlement.

“Wat mij aanspreekt bij PVDA is dat zij steeds de kant van de gewone mensen kiest, en jongeren een plaats geeft. Daarnaast zijn we consequent solidair met onderdrukte volkeren, overal ter wereld, zoals de Palestijnen die momenteel al onze steun kunnen gebruiken.”

©Sophie Richez – PVDA Ninove Kimberly Delangre

Malick (53) woont op de rechteroever in Ninove met zijn gezin en werkt als arbeider bij een industriële bakkerij waar hij actief is bij ACV Voeding en Diensten. Je kan hem op de 22ste plaats terugvinden op de lijst voor het Vlaams parlement.

“Het is tijd voor meer arbeiders in de parlementen. Daarom zit ik bij de PVDA. Welke andere partij heeft arbeiders, zoals als Robin Tonniau, als lijsttrekker? Bij de PVDA staan we met beide voeten op de grond. Omdat we weten hoe het leven in elkaar zit, komen wij op voor rechtvaardige belastingen en meer koopkracht.”

©Sophie Richez – PVDA Ninove Sylla Malick

Joachim (42) werkt als begeleider bij volwassenen met een beperking. In zijn vrije tijd is hij actief bij Natuurpunt en bij het buurtcomité Pamelstraat-Nederwijk waar hij woont met zijn gezin. Verder kan je hem wel eens tegenkomen op een quiz en organiseert hij quizzen voor goede doelen. Je kan hem op de 18de plaats terugvinden op de lijst voor het Vlaams parlement.

“Omdat ik werkzaam ben in de zorg is de PVDA een logische keuze voor mij. Want de PVDA, dat is de partij die investeringen in de helden van de zorg afdwong. Ook is de PVDA de ecologische partij die het sociale aspect niet vergeet. Ik ben heel fier dat we met 3 sterke kandidaten Ninove mogen vertegenwoordigen.”

©Sophie Richez – PVDA Ninove Joachim De Maeseneer