Zondag wielertoeristen over Zottegemse wegen, K-B-K niet

Zoals al jarenlang het geval is, staat in het openingsweekend van het Belgische wielerseizoen na de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag ’s anderendaags Kuurne-Brussel-Kuurne op de internationale wielerkalender. In tegenstelling tot vorig jaar nog (toen na de beklimming van de Kasteeldreef via Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks-Oudenhove naar Michelbeke) is er ditmaal geen passage van deze wedstrijd op Zottegems grondgebied (ook geen beklimming van de Berendries).

Wel mogen/kunnen op zondag 25 februari, daags na de echte Omloop Het Nieuwsblad, ook wielertoeristen ‘hun’ Omloop rijden, naar keuze over een afstand van 60, 80, 125 km (telkens met start en finish in Ninove) of 150 km (met start en finish in Gent). Daarbij fietsen de deelnemers aan de langste twee afstanden ondermeer door Velzeke, Sint-Goriks-Oudenhove en Sint-Maria-Oudenhove. Naar aanleiding hiervan zal er die dag van 7u30 tot 14 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Vossenholstraat (alleen toegelaten richting Marebeekstraat), Paddestraat (richting Romeins Plein), Vijfstraat (richting Faliestraat) en Lammerstraat (richting Lierde). Op een deel van het Sint-Martinusplein (kant Parochiaal Centrum, bevoorradingspost) in Velzeke zal een parkeerverbod gelden.