Dinsdag ook in PZ Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem ‘Verkeersveilige Dag’

Sinds de grote kettingbotsing die op 27 februari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth plaatsvond en waarbij meer dan 200 voertuigen betrokken waren en 10 doden en 56 zwaargewonden werden geteld, wordt in Oost-Vlaanderen ieder jaar op die (verjaar)dag een Verkeersveilige Dag georganiseerd. Omdat dit nog altijd de belangrijkste oorzaken van zware en dodelijke verkeersongevallen blijven, vinden dan – dit jaar voor de 28ste keer dus – op grote schaal extra controleacties plaats die in de eerste plaats gericht zijn op overdreven snelheid maar ook op afleiding (o.a. gsm’en), gordeldracht en rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Verspreid over de hele provincie zal de politie komende dinsdag 27 februari op 120 locaties met de snelheidsmeter langs de weg staan. Ook binnen de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem wordt aan deze actiedag deelgenomen en kunnen automobilisten zich mogelijk daaraan verwachten. Vorig jaar werden op drie plaatsen controleposten opgesteld en van de in totaal 945 automobilisten die er passeerden, werden er 234 of bijna 25 % geflitst wegens te snel rijden.