Felle brand legt lokalen Scouts en KSA volledig in de as

buurtbewoners gewaarschuwd over asbest

Een korte, maar hevige brand vernielde zaterdagnacht de lokalen van twee jeugdverenigingen in Achterdries in Oosterzele. Er vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. De burgemeester Van Durme plant een vergadering om de getroffen jeugdbewegingen te helpen.

Er zal snel naar een andere locatie en materiële hulp voor de activiteiten van ksa en scouts moeten gezocht en gevonden worden. In de buurt werd een brief verspreid omdat er zich in gebouw asbesthoudende materialen bevonden. Op het eerste zicht is er heel veel schade. De oorzaak is voorlopig onbekend. Deze namiddag komt de branddeskundige om dit te onderzoeken. Van zodra er officieel meer nieuws is, zullen wij verder communiceren.