Wandelen en brunchen in Landskouter

Neem deel aan Workshop ‘Aziatische Hoornaar’

Zin om een heerlijke dag mee te maken in Landskouter? We geven je een sportieve en culinaire tip. Met een wandeling, brunch en een workshop heeft Seizoencafé Landskouter op zondag 17 maart 2024 heel wat moois te bieden. Na de brunch kan je deelnemen aan de workshop ‘Aziatische Hoornaar’. Vorige zomer waren imkers van Oosterzele te gast in het Gemeenschapscentrum ‘t IJzeren Hekken in Landskouter om het probleem van de Aziatische hoornaar toe te lichten. Deze invasieve soort bedreigt onze bijenpopulatie. ‘Seizoencafé Landskouter’ steunt ten volle de Oosterzeelse imkers door hen een platform te geven om dit groot probleem aan te pakken. ‘We steken graag de mouwen uit de handen om zoveel mogelijk vallen te maken voor de Aziatische Hoornaar’, klinkt het vastberaden bij het bestuur van ‘Seizoencafé Landskouter’. Samen met de imkers wordt beslist waar de vallen gaan geplaatst worden om onze bijen maximaal te beschermen. De sessie gaat door om 14 u. Deelnemen kost 5 euro, zo help je mee de kosten dekken. Inschrijven is een must. Neem deel aan het knutselen van vallen.
De wandeltocht is een ideale uitstap voor het hele gezin, vrienden, kennissen,…De tocht staat garant voor veel wandelplezier. Trek op zondag 17 maart de wandelschoenen aan en vertrek voor een tocht van 7 of 9,5  km. Aan u de keuze. Twijfel niet en neem deel. Je kan de tocht aanvatten tussen 9 u en 10 u. De wandeling start aan GC ‘t IJzeren Hekken. Het parcours is bewegwijzerd. Inschrijven voor de wandeltocht is niet nodig.  Wil je de absolute rust, zicht op unieke landschappen, zalige plekken midden in de natuur, dan moet je op 17 maart naar Landskouter. De tocht slingert langs mooie hoekjes van landelijk Landskouter. De tocht trekt doorheen veel natuurschoon. Neem gerust de tijd om te ontdekken, te beleven, te genieten. Veel wandelpret in Landskouter. Wil je  even helemaal weg van de stress van alledag, beleef gewoon plezier aan een ontspannende, sportieve activiteit. Je ontdekt steevast verborgen parels.
Wat is er zaliger dan brunchen met bubbels (tussen 11 u en 14 u) op een zondag? In ‘t IJzeren Hekken’, Rooberg 38, in Landskouter, kan je op een ontspannen manier lekker brunchen. Deelnemen kost 18 euro, kinderen tot 12 jaar smullen tegen 10 euro. Proef de heerlijke smaken en geniet vooral van de unieke ‘Landskouterse-sfeer’ in ‘t IJzeren Hekken. De brunch kan het goed gezelschap krijgen van heerlijke wijn, bier, frisdrank. Alle levensgenieters, lekkerbekken, smulpapen, en al wie een groot hart heeft voor Seizoencafé Landskouter ,…zijn welkom. Het bestuur en de medewerkers zullen er alles aan doen om je een heerlijke brunch te bezorgen. Veel tafelplezier. Zorg dat je erbij bent.
Inschrijven en betalen voor workshop ‘Aziatische Hoornaar’ en brunch via https://seizoencafe.be/brunchwandeling. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)